Lidem je tak nabídnuto atraktivní sportovně relaxační vyžití v přímém kontaktu s parkem a díky umístění v centru města nabízí i dobrou dostupnost.

Stavba zapadá do kontextu okolní zástavby a nenarušuje její celkový charakter. Lineární uspořádání a jemná členitost stavby se rozprostírá podél ulice Mezivodí a zároveň ji ukončuje. Nový předprostor bazénu je umístěn na hlavní pěší a cyklistické trase vedoucích do centra města. V rámci jeho revitalizace byla obnovena alej stromů, úprava zpevněných ploch a doplnění mobiliáře. Návštěvníci bazénu i kolemjdoucí mohou kdykoliv vstoupit a vychutnat si kávu na jedné z venkovních teras přístupné ze vstupní haly.

Formu zjemňuje obklad fasády z cihelných pásků a zlatě zbarveného prolamovaného plechu. Tohle vše podporují průhledy skrze stavbu, které vizuálně propojují areál venkovního koupaliště s předprostorem bazénu. Hmota vnitřní bazénové haly je vůči celému objemu stavby otočena o devadesát stupňů a vybíhá do zeleně venkovního areálu. Celoplošné zasklení bazénové haly umocňuje pocit propojení vnitřního a venkovního prostoru. Architektonický návrh také počítá s postupným zatraktivněním stavby bazénu na dalších 10 let.

Budova vnitřního bazénu je rozdělena na tři hlavní části – plavecký bazén, zážitkový bazén a wellness. Hlavní plavecký bazén má 5 drah o délce 25 m. Zážitkový bazén nabízí lavice s masážními tryskami, bazénové chrliče a dojezd tobogánu. Součástí je také vířivka a na své si přijdou i nejmenší v dětském brouzdališti. Návštěvníci si při pobytu v bazéně mohou užít příjemných výhledů do přilehlého parku a zeleně venkovní části areálu.

Ve wellness se nachází 5 saun - tropická, solná, aroma, turecká parní lázeň a finská ceremoniální sauna s výhledem na letní koupaliště. Všechny tyto sauny mají různou velikost a teplotu a jsou rozmístěné tak, aby vytvářely intimní zákoutí. Návštěvníci tak zde najdou maximální klid a soukromí. Součástí wellness je i ochlazovací bazének, relaxační místnost s hvězdným nebem z barrisolu a návštěvníkům je umožněn i výstup na tři venkovní terasy.

V přízemí jsou také šatny, sprchy a převlékárny pro letní venkovní koupaliště. Dále je zde také výdejní okénko Aqua baru, které slouží jak pro venkovní, tak i vnitřní plaveckou část.
Dispoziční uspořádání venkovních bazénů zůstalo z velké části zachováno. Do stávajících bazénů byly vložené nové nerezové vany. Součástí zážitkového bazénu je relaxační část, kde se nachází masážní lavice, basketbalový koš, vodní prolézačky a také velká skluzavka. Pro nejmenší je zde brouzdaliště. Plavecký bazén nabízí 3 dráhy o délce 50 m a neplaveckou část, která je opět z části i relaxační s bublinkovými masážními lavicemi. Pro návštěvníky je zde zajištěno občerstvení v podobě venkovního baru v samém centru areálu v bezprostřední blízkosti bazénů.

Studio: SENAA architekti s.r.o.
Autor: Václav Navrátil, Jan Sedláček
Kontaktní e-mail: navratil@senaa.cz
Web: www.senaa.cz
Projekční tým: Eva Pokorná, Patrik Obr, Markéta Raková, Eliška Brabcová, Jan Cihlář, Kateřina Zabadalová
Rok projektu: 2018
Rok dokončení: 2023
Zastavěná plocha: 2430 m²
Užitná plocha: 4630 m²
Plocha pozemku: 18000 m²
Náklady: 325 mil. CZK
Fotografie: BoysPlayNice, info@boysplaynice.com, www.boysplaynice.com
Zhotovitel: Sdružení Metrostav a.s. a Metrostav DIZ s.r.o., www.metrostav.cz
Generální projektant: CENTROPROJEKT GROUP a.s., www.centroprojekt.cz