Realizační tým často stojí před rozhodnutím, které možnosti dát přednost, co bude nejlepší. Hlavním kritériem při výběru povrchové úpravy objektu je struktura, barevné řešení a užitné vlastnosti.
Firma EKOLAK nabízí:

Fasádní barvy
Fasádní barvy z produkce EKOLAKu jsou nejen výborným prostředkem k ochraně fasády před klimatickými vlivy, ale zároveň skýtají skvělou příležitost pro zvýšení estetického a vizuálního působení objektů. Ucelená řada fasádních barev je sestavena tak, aby umožnila komplexní řešení problematiky povrchových úprav fasád v provedení akrylátových, silikonových, silikátových nebo vápenných nátěrových hmot, případně flexibilní speciálky. Jsou dodávány hladké i jemně zrnité, ale i varianty umožňující výraznou dekoraci. Fasádní barvy vynikají výbornou kryvostí, zpracovatelností, přídržností, omyvatelností i skvělou propustností vodních par a jsou vhodné pro aplikace na všechny typy běžných podkladů, od břízolitu, omítek až po zdivo, na novostavby, pro rekonstrukci starších objektů i na historické a sanované objekty. Díky svým jedinečným vlastnostem jsou vhodné i do oblastí se zvýšeným zatížením nepříznivými klimatickými podmínkami nebo prašností. V akrylátové variantě jsou to např. barvy FASAX, EKOFAS JZ nebo EKOFAS DEKOR, v silikonové FASIKON a EKOSIL ve variantě silikátové.
Pro aplikaci vyžadující vysokou prodyšnost nátěrového filmu je určena silikátová barva EKOSIL na bázi vodního skla. Tato barva s kombinací vysoké hydrofobní schopnosti a vysoké paropropustnosti je ideální pro nátěry historických objektů, nebo objektů se špatně provedenou nebo vůbec žádnou vodovzdornou izolací a pro nátěry sanačních omítek.
Na akrylátové bázi založené fasádní barvy EKOFAS JZ vytvářející jemně zrnitou strukturu a hladká barva FASAX jsou vysoce otěruvzdorné a odolné vůči povětrnostním podmínkám.
Do oblastí s obzvláště nepříznivými podmínkami je určena barva FASAX EXTRA s přídavkem silikonové emulze, která způsobuje mimo jiné zvýšenou vodoodpudivost a samočisticí schopnosti nátěru.
Pro nejnáročnější aplikace je určena hladká silikonová barva FASIKON, která je silně hydrofobní a má vynikající paropropustnost.
K vytváření efektních kapénkových struktur je určena jemně zrnitá barva EKOFAS DEKOR.
Sortiment fasádních barev doplňuje speciální flexibilní fasádní barva na překrytí trhlin, která se vyznačuje vysokou elastičností, dlouhou životností a stálobarevností. Tato barva má obchodní název EKOCRACK.
Transparentní disperzní EKO­TRAN s hedvábně lesklým vzhledem se používá jako ochranný ­nátěr.
K přetírání tzv. "vesnické architektury" je určena barva EKOLIME. Dodává se na rozdíl od ostatních interiérových a fasádních barev pouze v bílém odstínu.

Dekorativní omítkoviny
Dekorativní omítkoviny umožňují díky široké škále struktur a paletě barevných odstínů dosáhnout velmi efektního vzhledu fasád. V nabídce EKOLAKu jsou vedle nejžádanějších disperzních omítkovin, které jsou velmi oblíbené díky svým mechanickým vlastnostem a snadné údržbě, také silikátové omítkoviny, které jsou určeny především pro objekty se zvýšenými nároky na paropropustnost. Další skupinou jsou silikonové dekorativní omítkoviny, které jsou schopny odolávat zvýšenému klimatickému namáhání i znečištění ovzduší, při současném zachování paropropustnosti. Jedná se o výrobky EKOPUTZ, KC PUTZ a STRUKTUR PUTZ v provedení akrylát, silikon i silikát a zrnitostech 1 až 3 mm.
Na místa se zvýšenými nároky na mechanickou odolnost, jako jsou např. sokly, schodiště apod., doporučujeme mozaikovou omítkovinu QUARZPUTZ dodávanou v zrnitostech 1,2 a 1,8 mm. Velkou konkurenční výhodou u tohoto výrobku vidíme v tom, že počet odstínů není omezen vzorkovníkem, ale že si konečný odstín může zákazník "dotvořit" sám dle fantazie.

EKOLAK, jakožto tradiční český výrobce zateplovacích systémů EKO-STZ s Evropským technickým schválením podle ETAG 004, se také rozhodl spolupodílet na programu Zelená úsporám. Oba naše zateplovací systémy byly zařazeny do Seznamu výrobků a technologií (SVT378 a SVT2014), proto mohou být v rámci tohoto programu nabízeny a realizovány. Provádíme školení dodavatelských firem a vydáváme certifikáty potřebné k jejich zápisu do Seznamu odborných dodavatelů, protože jen tyto firmy a osoby, které v těchto seznamech figurují, můžou své služby v tomto programu nabízet. Nespolupracujeme jen s dodavatelskými firmami, ale také s projektanty, autorizovanými inženýry a dalšími odborníky, aby naše služby vedoucí ke snížení energetické náročnosti budov byly co možná nejkomplexnější.


COLORLAK, a.s.
Tovární 1076, 686 02 Staré Město
info@colorlak.cz, www.colorlak.cz