Střecha domu je současně konstrukce, která je nejvíce zatížena vnějšími vlivy. Masivní střecha Ytong Komfort odolává vysokým výkyvům teplot, poryvům větru nebo hluku, který může dosahovat hladiny vysoko nad 80 dB. Navíc chrání před hmyzem, nejrůznějšími druhy záření, prachem. Její kvalita zásadním způsobem ovlivňuje stav vnitřního prostředí budovy. Střechy Ytong Komfort charakterizuje také vysoká požární odolnost (nehořlavá konstrukce).

Příjemné klima bez nutnosti chlazení
Nové, přísnější požadavky související se snižováním energetické náročnosti budov bilancují v energetických průkazech budov mimo jiné také teplo potřebné pro chlazení objektu. Kvalitně navržená budova je schopna udržet iv letních měsících vnitřní prostředí bez dodatečné, energeticky náročné klimatizace. Klasický dřevěný krov tento požadavek v našich klimatických podmínkách nezvládá, nebo zvládá s obtížemi. Konstrukčně lze problém letního přehřívání eliminovat aplikací masivní střešní konstrukce s plošnou hmotností nad 150 kg/m2. Tepelná kapacita této masy zpomalí průnik tepla až o 12 hodin, což umožní společně s využíváním nočního větrání v podkrovních prostorách dosáhnout příjemného vnitřního klimatu s denním maximem do 25 °C, bez enormního nárůstu spotřeby energie.


Střechy Ytong Komfort poskytují excelentní ochranu před přehříváním interiéru a díky vysoké vzduchotěsnosti konstrukce střechy jsou ideálním řešením pro pasivní domy a domy v energetické třídě A0
Nulové je u masivních pórobetonových střech i riziko napadení plísněmi, hnilobou nebo hmyzem. V létě také dokonale chrání před přehřátím podkroví – zatímco u klasických střech dojde ke znatelnému zvýšení teplot při tropických dnech a nocích již do pěti dnů, u střech Ytong Komfort budete muset zapínat klimatizaci až po 28 tropických dnech.

Odkaz na video: Proč stropy a střechy Ytong? | Ytong - YouTube