Každý člověk za den vdechne přibližně 18 kilogramů vzduchu. V ideálním případě by měl být tento vzduch čistý a bez škodlivých látek. Technologie nanoe X využívá při čištění vzduchu miliardy takzvaných hydroxylových radikálů (OH radikály). Jde o molekuly vyhledávající reakci s jinými prvky, jako je například vodík, kterých se zachytí. Díky tomu potlačují množení škodlivin, jako jsou bakterie, viry, plísně a pachy. Dokážou je rozkládat, a tím neutralizovat jejich nepříjemné účinky.

„Tento přirozený proces významně zlepšuje vnitřní prostředí. Nebezpečné látky jsou při rychlém, opakovaném pročištění odstraněny nejen ze vzduchu, ale zároveň z vybavení domácnosti – například ze závěsů, koberců, nábytku nebo rolet. Navíc nanoe X velmi účinně redukuje zápach, a poradí si dokonce i s tabákovým kouřem, který během dvou hodin odstraní z 90 %,“ prozrazuje Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic.

Nástěnné vnitřní jednotky se dodávají v kompaktním provedení s šířkou pouhých 779 mm. To umožňuje větší flexibilitu s více možnostmi instalace – například i do omezeného prostoru nad zárubněmi. Šasi a díly jednotky byly speciálně navrženy pro snadnou montáž a servis.

Rychle a tiše ochladí domácnost
Pro maximální komfort je řada TZ vybavena Panasonic Aerowings – dvěma nezávislými lopatkami, které koncentrují proudění vzduchu k ochlazení místnosti v co nejkratším čase a pomáhají rovnoměrně distribuovat vzduch po celém prostoru. Dvě lopatky Aerowing umožňují větší kontrolu nad směrem proudění vzduchu.

„Klimatizace je navíc mimořádně tichá. Během provozu vygeneruje maximálně 20 dB(A), což je stejný ‚hluk‘, jaký vydává například padající listí,“ říká Radek Vanduch.

Snadné ovládání pomocí aplikace i hlasu
Panasonic TZ ZKE má vestavěnou Wi-Fi, která umožňuje snadné připojení k internetu a nabízí pokročilé chytré ovládání. „Dokonce je klimatizace kompatibilní s předními hlasovými asistenty na trhu, takže ji můžete ovládat svým hlasem,“ prozrazuje Radek Vanduch.

 

Venkovní jednotka TZ ZKE

 

Panasonic TZ ZKE je rovněž kompatibilní s aplikací Panasonic Comfort Cloud, která je navržena tak, aby snadno spravovala všechny systémové funkce prostřednictvím chytrého zařízení, jakým je například tablet nebo smartphone. Díky možnosti dálkového ovládání a průběžného monitoringu spotřeby dává TZ ZKE uživatelům možnost optimalizovat provoz z pohledu nákladů.

Jednotky jsou k dispozici ve split provedení v sedmi výkonech v rozmezí 2–7 kW. Více informací o produktech Panasonic H&C Solutions najdete na www.aircon.panasonic.eu.