Jak to celé probíhá?

- Projektovou dokumentaci – stavební část výkresů či plánů domu – zašlete expertům Wienerberger v elektronické podobě (ve formátu .dwg nebo .pdf) pomocí formuláře na stránce https://www.wienerberger.cz/zdivo-porotherm/sluzby/zdarma-spocitat-zdivo-porotherm.html.
- Automaticky jste zařazeni do soutěže o hodnotné ceny a obdržíte kalkulaci a výpis materiálu v elektronické podobě
- Pokud materiál objednáte do konce února a odeberete do konce května, bude vám Wienerberger účtovat ceny roku 2022

Wienerberger
Evropský lídr mezi výrobci stavebních materiálů a komplexních stavebních řešení. Do jeho portfolia patří produktové značky Porotherm, Tondach, Terca, Semmelrock a mnohé další. Všechny zdobí nejvyšší možná kvalita a vysoký stupeň inovací. Wienerberger pak tuto kvalitu ještě doplňuje širokou škálou programů podpory a služeb pro stavební firmy i svépomocníky.

Wienerberger nabízí letos pořádný dům za loňskou cenu!
Inflace stále ukrajuje procenta z mezd i úspor, ceny všeho šplhají vzhůru. A přesto, vlastně spíš právě proto je jedním z nejlepších rozhodnutí investovat právě teď do stavby či rekonstrukce vlastního domu. Proč? Pojďme se na to podívat podrobněji.

Bydlení je bezpochyby jednou ze základních lidských potřeb a také jedním z rozhodujících faktorů osobní spokojenosti. Bydlet ve vlastním znamená pro většinu Čechů a Moravanů jistotu, svobodu, bezpečí a komfort. A navíc, bohužel, tu po dlouhá léta platí, že spoléhat s bydlením na tržní nabídku není ideální. Proto značná část rodin nakonec dospěje k rozhodnutí postavit si vlastní dům, případně nechat si jej postavit. A ti, co dům mají, zase možná řeší rekonstrukci, která by zajistila lepší vnitřní podmínky a hlavně levnější provoz.

Poslední měsíce dávají tušit, že inflace, růst úrokových sazeb a zpřísňování pravidel pro hypotéky může na poměrně dlouhý čas splnění snu o novém domě nebo rekonstrukci výrazně ztížit. Skutečně může. A právě proto je ideální čas se rozhodnout rychle, nejlépe dnes!

Kdo, když ne vy?
Některé předpovědi tvrdí, že v důsledku současné situace nutně dojde k postupnému snižování cen nemovitostí. Jsou to ale předpovědi méně jisté než půlroční předpovědi počasí. Naopak s jistotou téměř stoprocentní lze tvrdit, že ceny materiálů, energií, práce ani dopravy se už k těm včerejším nikdy nevrátí. A v drtivé většině zajímavých a atraktivních míst, pokud jde o bydlení, stále trvá a bude trvat převis poptávky nad nabídkou. A ani to se výrazně nezmění, tuzemská legislativa a kapacity stavební produkce to prostě nedovolují. Pro většinu rodin, které řeší bydlení, je tak stavba vlastního domu pořád tou nejlepší možností s celou řadou výhod.

Ale pak jsou tu rekonstrukce, které domu dají lepší tepelně-izolační vlastnosti. Typickým příkladem je nová střecha. A to není jen čepice na vašem domě, která hezky vypadá. Střecha je koruna, která zásadní měrou ovlivňuje to, jak se vám bude bydlet a kolik za to zaplatíte. Špatná střecha, to jsou v dnešních podmínkách ztráty skutečně bolestivé.

Střecha není jen krytina
To je důležité si uvědomit. Stejně jako to, že pálená taška je jednou z nejlepších možností a při součtu všech vlastností tou vůbec nejlepší. A když taška, tak Tondach. Skvělé vlastnosti, odolnost, moderní design i barevné škály. A k tomu nutno přičíst vychytávky jako integrované fotovoltaické panely nebo nejmodernější nadkrokevní izolaci iRoof. To jsou možnosti, nad nimiž se zvláště dnes moc nevyplatí mávnout rukou s tím, že tyhle novinky na starý barák nepatří. Právě tyhle novinky se postarají o to, že budete mít doma komfortní podmínky a přitom se vaše úspora energií a tedy i peněz bude pohybovat v řádu desítek procent. A to už se vyplatí.

Kdy, když ne teď?
Budoucí snížení cen nemovitostí i stavebních prací je spíše zbožným a lehce naivním přáním. Kdo dnes ví, že chce řešit bydlení a má připravené úspory či je schopen řešit financování hypotékou, nemá příliš důvodů otálet. Zatímco v bance úspory každý dnem ztrácejí, úspory investované do stavby se budou už jen zhodnocovat. A dnes to platí dvojnásob, protože Wienerberger jako lídr trhu stavebních matriálů přichází s nabídkou, kterou vlastně nelze odmítnout – dům v roce 2023 za cenu roku 2022.

A proč ne zdarma?
Není to žádné kouzlo, to jen Wienerberger všem, kdo si do konce února objednají materiál Porotherm nebo Tondach a odeberou jej do konce května, garantuje loňské ceny. Že sotva máte stavební dokumentaci a ještě ani nevíte, kolik čeho přesně budete potřebovat? Nevadí. Výpočet materiálu i kalkulaci vám odborníci z Wienerbergeru udělají zdarma, aniž by vás taková poptávka k něčemu zavazovala. A ještě ten materiál můžete vyhrát a mít ho zadarmo.

Už je vám jasné, proč je na rozhodnutí nejvyšší čas? Dnes poptáte, do května odeberete materiál, přes léto postavíte nebo zrekonstruujete a Vánoce už trávíte v novém. Lepší dárek těžko vymyslíte…