Jde o jednorázovou investici, která je v mnoha případech vyšší než investice do nové spotřebně užitnou novou pračkou a zase nižší než účet za zahraniční 14denní rodinnou dovolenou. Pozitivní na celé věci je, že z úspor za energie si můžete dovolit i tu odpočinkovou dovolenku. V rozhodování je nám největším nepřítelem váhavost a nerozhodnost. Co nám velice pomůže, je v tomto případě pozitivně laděné doporučení. Poptat se přátel a sousedů na zkušenosti nám vždy usnadní rozhodování. Sehnat spolehlivou firmu ve stavebnictví zabývající se zateplováním je pro mnoho lidí psychickým blokem. Lidé mají pocit, že takové firmy neexistují. Ovšem v moři realizačních stavebních společností se najdou mnohé certifikované, proškolené a zkušené.
Vždy dejte na doporučení s výsledkem aplikace izolace, který přinesl výsledné plus.

Teplo, teplota, komfort
Energetická náročnost domácností enormně vzrostla s moderním stylem bydlení. Pokud se podíváme do novodobé historie bytového bydlení 20.století, bylo naprosto normální, když lidé doma vytápěli v místnostech, ve kterých přes den trávili čas, na pouhých 16 °C. Dnes naprosto nemyslitelný parametr. Vnitřní návrhová teplota je podle norem pro obytné místnosti 21 °C. Na tuto teplotu ovšem vytápí málokterá domácnost. Většinou se v bytech a rodinných domech pohybuje teplota okolo 23 °C až 24 °C. To znamená přetápění zhruba o 2 až 3°C. Pokud vytápíme o 1°C více zvyšujeme tak energetickou náročnost domácnosti o celých 6 %. Ano, každý stupeň znamená vyšší spotřebu. Fenoménem 90. let 20. století se stalo jednoznačně zateplování, které v novém tisíciletí dostalo maximální podporu ze strany státu ve formě dotačních programů. Teplo je tedy potřeba uchovat doma, zvláště to, které je nad návrhovou normovou teplotou. Je zbytečné přicházet o komfort, který platíme. Obecně je známo, že celkovým zateplením ušetříme až 60 % energií, to znamená snížení nákladů na vytápění o celých 60 %. Kritická je v této oblasti střecha, teplo stoupající vzhůru má snahu utéct tzv. komínem. Střechou v rodinném domě snížíme spotřebu naší cenné zaplacené energie až na 35 %. Otočení termostatem stojí na každém stupni 6 %, na druhé straně investicí do zateplení snížíme náklady na vytápění o 35 % a to trvale. Kombinací obou opatření jde snížit náklady na energie třeba až o více jak 50 %. Záleží na nás, jaký komfort si chceme užívat.
Zateplení je efektivní ve snižování energetické náročnosti domácností.

Plíseň z domu pryč
Vytápěním na vyšší teplotu, než bylo obvyklé u našich předků, v kombinaci s kvalitním zateplováním se získává jedna naprosto zdraví prospěšná výhoda. Ve standardní vlhkosti kolem 50 až 60 % voda kondenzuje okolo 11°C. Zatuchlost, plísně apod. se tedy vyskytují v našich domácnostech právě v místech, kde vnitřní pokojová teplota klesne pod teplotu kondenzační a už je vlhko a zdroj plísní na světě. Takovým místům se odborně říká tepelné mosty. Plusem vyšších vnitřních teplot v kombinaci s kvalitním zateplením nejen v ploše, ale i v místech „neviditelných“ skulin a škvír, je stálá teplota nad rosným bodem, a tedy i čistý domov.
V zatepleném domově nemá šanci ani plíseň, ani vlhké zdi a ani hnilobný proces.

Foukaná izolace
Vyznat se v nepřeberném množství izolací je oříškem, který je nutné rozlousknout a navázat tak na proces rozhodování, teda dát na doporučení. Psát o tepelně technických vlastnostech izolací ztrácí v tomto bodě smysl, neboť většina často používaných izolací na trhu má vlastnosti shodné nebo velmi podobné. Jednou z izolací, která začíná dostávat navrch, právě díky eliminaci teplených mostů, je foukaná izolace. Proč? Ochrání konstrukci ve všech dostupných, málo dostupných i těžko dostupných místech.
Srovnejme si izolaci minerální foukanou a celulózovou foukanou. Výhodou minerální izolace je její lehkost a nadýchanost. Ano, zdánlivé pozitivum se ale v průběhu užívání domu muže stát negativem. Právě lehkost, nadýchanost v podobě řídkého pleteného svetru, který domu, půdě, střeše, stropu opatříme, má za následek snadné ochlazení a prochladnutí. V místech aplikace takové izolace se ve výsledku dostaví spíše ztráty. Bíle laděná izolace vypadá sice na první pohled lákavě, ale určitě tolik nezahřeje. Krom toho právě bílá se časem nejvíce zašpiní. Řídkost a nadýchanost obsahuje totiž velké množství vzduchu. Ten se bohužel dříve ochladí. Na druhé straně plusové body dostává hutnější celulózová izolace, která kromě tepelně izolačních vlastností má přídavné akumulační vlastnosti. Pořízení teplého, kvalitního a moderně šedivého svetru, který souzní s každou konstrukcí je univerzálním řešením pro zateplení střech, půd a stropů. Příkladem celulózové izolace je Climatizer Plus.
Foukaná celulózová izolace získává plus v podobě akumulačních vlastností.

Realizace
Rozhodnutí je tedy překonáno, foukaná izolace, která se aplikuje rychle, je vybrána. Určitě je rychlost důležitá, dům potřebuji, aby šetřil v dnešní době hned! Rodinný dům lze zateplit během 3 hodin. Rychlost, čistota procesu a okamžitý efekt je velkým bonusem. Realizaci foukané izolace Climatizer Plus mohou provádět jen proškolené a certifikované firmy, které znají vlastnosti materiálu. Jeden plus bude provázet druhý.
Zkušená firma provádí svou práci rychle, kvalitně a profesionálně.

Užívání
Zateplení v ploše i v detailech + rychle a kvalitně provedená práce + 20 let záruka na materiál Climatizer Plus, oproti hobbymarketovým izolacím se zárukou dva roky, získáte zateplení, úsporu a dobrý pocit s účinného řešení. A tu zkušenost pak můžete sami dávat dál, tak jako jste při rozhodování dali na jiné, i jiní čekají na zkušenost s Climatizerem Plus právě do Vás.

Pan František, Bruntálsko:
„Škoda, že to náš projektant nevěděl už při návrhu, určitě bych šel v případě takové složité střechy do foukané izolace už při realizaci bez té vaty.“
Pan Karel, Moravskoslezský kraj
„Jsem rád, že se můžeme ještě spolehnout na české ruce a české výrobky. “
Paní Lenka, Bechyňsko
„Tak druhý den jsem byla bez bundy, za týden na Silvestra jen ve svetru a dnes jsem na pohodu. Už po týdnu mi tahle investice přišla jako dar z nebes, líp jsem své peníze investovat nemohla.“
Pan Václav a paní Zorka
„Brali jsme a bereme svůj domov a jeho budování jako stavbu našeho pevného pilíře pro důchodové zabezpečení. Je v tom i kvalitní způsob zateplování. A to nám dává smysl.“