Ta nyní ucelila řadu čerpadlových skupin pro solární techniku a nabízí celou škálu od typu S až po XXL. Toto označení se odvíjí od velikosti čerpadla a plochy kolektorů, u kterých se tyto čerpadlové skupiny používají.
Solární čerpadlová skupina řady S je vlastně nejmenší řada solárních čerpadlových skupin, je cenově příznivá, rozměrově kompaktní a v podstatě stačí pro většinu instalací, které se v našich zeměpisných šířkách realizují. Typ S je stejně jako typ M určen pro plochu kolektorů do 12 m2. Skupiny S a M lze ještě rozšířit o permanentní odvzdušnění a případně i solární regulaci. Slouží k propojení mezi kolektory a solárním zásobníkem. Úkolem čerpadlové skupiny je pak zajistit bezproblémový průtok solární kapaliny v rámci regulace daného systému. Rozdíl mezi typy S a M je především v instalovaném čerpadle. V solárních skupinách řady S je čerpadlo s palcovými závity a se stavební výškou 130 mm, tzn. že sortiment těchto čerpadel je sice omezený, ale pro většinu běžných instalací dostatečný. Pokud je potřebné jiné čerpadlo, nabízí se právě skupina M, do které lze zamontovat čerpadlo 180 mm se šestičtvrtními závity, což je v podstatě běžný topenářský rozměr čerpadla. U typu XXL je oddělený primární a sekundární okruh a je určen pro plochu kolektorů až 150 m2.
Pro běžný menší rodinný dům stačí typy S nebo M, typy XL a XXL jsou již určeny pro větší budovy jako jsou bytové domy, penziony, školy, wellnes centra a podobně. V Čechách těchto instalací není tolik, nejvíce se s nimi set­káte v jižněji položených zemích jako je Chorvatsko, nebo třeba v Portugalsku či Španělsku. V Česku je zatím jen jedna taková větší aplikace.
Soustavu lze propojit speciálním předizolovaným potrubím z ušlechtilé oceli včetně osvědčeného spojovacího systému FixLock. Ceny soustav se pohybují v rozmezí zhruba 10 - 130 tisíc korun.
V dodávce solárních systémů nabízí firma Meibes nyní nově také tzv. kompletní solární sety. To jsou kompletní sestavy, kde zákazník dostane v jednom paketu solární kolektory, zásobník, čerpadlovou skupinu, solární regulaci a propojovací prvky. Tyto solární sestavy pro solární systémy kompletuje Meibes ve spolupráci s firmou PROPULS SOLAR. Ta dodává kvalitní a velmi účinné solární kolektory SUNTIME. Zmíněné solární sety si mohou zákazníci pořídit buď s monovalentním zásobníkem s jedním výměníkem, případně s bivalentním zásobníkem se dvěma výměníky. V tomto případě je pak zásobník v případě nedostatku solární energie dohříván jiným zdrojem. V nabídce firmy Meibes najdeme tři výkonové řady těchto setů, a to buď s 200 litrovým zásobníkem, které jsou dimenzované na domácnost se 2 - 3 osobami, dále s 300 litrovým zásobníkem pro spotřebu zhruba 4 - 6 osob nebo s 500 litrovým zásobníkem pro dodávku teplé vody 7 - 10 osobám.