TESCAR CF3 S PLUS
Největší výhody tohoto stroje jsou: kompaktnost, nízká ­transportní hmotnost a schopnost pracovat ve stísněných prostorech, a to jak do šířky, tak i do výšky.
TESCAR CF3 S PLUS je velkoprofilová vrtná souprava v tonážní třídě 13 tun, s maximálním průměrem vrtu až 1 000 mm. Díky teleskopické vrtné věži umožňuje vrtat velkoprůměrové piloty od výšky stropu 3,00 m a pažené velkoprůměrové piloty od výšky stropu 3,80 m. Maximální hloubka vrtu při plném vysunutí vrtné věže a použití nejdelší kelly tyče je 22 m.
Jedná se o nástavbu na nosič CASE CX90D. Má pevný podvozek s pracovní šířkou 2,32 m. Jeho výhodou je jednoduchá přeprava na podvalníku, rychlá mobilizace a snadné nastrojení. Po příjezdu na stavbu může okamžitě začít vrtat.
Je možné použít vrtné nářadí ve všech standardních průměrech, které se v ČR používají. Vrtáky od průměru 400 do 1 000 mm a pažení 600, 750 a 900 mm. Velkou výhodou jsou i gumové pásy, které nepoškodí finální povrchy jako betony, asfalty, trávníky apod. Jeho kroutící moment je 35 kNm. Primárně je tento model využíván na nepažené vrty. Stroj má dva vrátky – hlavní a pomocný na osazování košů, armatur, HEB, zápor, apod.
V současnosti je tato vrtná souprava nejčastěji využívána při zakládání protihlukových stěn, protože díky svým kompaktním rozměrům může jet po krajnici a vrtat základy na dálnicích, silnicích i železnicích, nebo i pod mosty. Hodně často je využívána také v halách, budovách, obchodních centrech, nebo výrobních halách pro založení nové výrobní linky či pro zpevnění podlah klasickými pilotami místo mikropilot.

TESCAR TT5
TESCAR TT5 je kompaktní stroj, který se využívá především tam, kde je potřeba vrtat s pažnicemi. Oproti stroji TESCAR CF3 S PLUS má řetězový posuv vrtného stolu, který umožňuje zdvih až 5 m, což je výrazné ulehčení oproti menšímu modelu CF3 S PLUS. Díky tomuto zdvihu není třeba pažnice rozebírat po metrových segmentech, ale lze vytáhnout delší kolonu pažnic najednou a zasunout do další piloty, tedy vrtání probíhá mnohem efektivněji.
TESCAR TT5 je stroj v provozní kategorii 15 tun, s pevnou lafetou a maximální pracovní výškou 8,5 m. Má modulární věž, kde modul umožňuje snížení pracovní výšky o 1,5 m. Je-li potřeba pracovat v halách nebo pod mostem a zároveň je potřeba pažit, dokáže se stroj dostat na pracovní výšku 6 m. Výhodou tohoto stroje je větší kroutící moment, až 55 kNm. Opět disponuje dvěma vrátky, kdy hlavní vrátek obsluhuje kelly tyč a pomocný vrátek slouží k manipulaci při osazování košů, zápor apod. Maximální hloubka vrtu je 22 m při průměru 900 mm.
Nosičem je Eurocomach ESP100 UR4 s výkonem motoru  53 kW. Podvozek je na ocelových pásech, ale používají se gumové botky. Je tedy opět šetrný k podkladu, na kterém pracuje. Nepoškodí ani zámkovou dlažbu či jiné finální povrchy. Pracovní šířka je 2,32 m, transportní výška pod 3 m. Je to velice kompaktní stroj, který lze snadno naložit na podvalník a převézt kamkoliv. Hodí se i na konvenční zakládání, kde je nutné pažit do max. 15 metrů průměrem DN 600. Obecně platí, že největší výhody tohoto stroje poznáte v prostorech, kam se s velkou vrtnou soupravou vůbec nedá dostat. Lze s ním zakládat haly, bytové domy, rodinné domky, menší mosty, lávky, protihlukové stěny atd.


Pásové jeřáby SENNEBOGEN
V letošním roce podepsala společnost INTERMARKET smlouvu na zastoupení veškerých jeřábů této značky pro Českou a Slovenskou republiku, a to jak teleskopických, tak i příhradových. Jedná se o jeřáby s nosností 16 – 130 tun, kolové i pásové.


SENNEBOGEN 643R
SENNEBOGEN 643R je pásový teleskopický jeřáb s kapacitou zdvihu 40 tun v plném rádiusu 360°. Tento jeřáb není třeba patkovat a může manipulovat i jezdit se zavěšeným břemenem. Přitom je to stroj, který se dá stále snadno převážet. S kompletní výbavou má pracovní hmotnost 42 tun. Po převozu na místo určení je okamžitě připraven a nic dalšího ke své práci nepotřebuje. Je schopný pracovat s dosahem až 30 m. Existuje možnost fly-jibu, čili dlouhé příhradové prodloužení, čímž se jeho dosah prodlouží až na 43 m. Jeřáb ­může být osazen jedním nebo dvěma vrátky. Jeden zvedá těžké břemeno a druhý slouží jako pomocný k manipulaci.
Nejběžnější uplatnění těchto jeřábů jsou konstrukční práce, kdy tento stroj používají firmy jako podpůrný stroj na stavbách. Využívá se také při speciálním zakládání, kdy tyto stroje mají od výrobce v rámci záruky možnost pracovat s vibračními beranidly, což většina jiných výrobců neumožňuje. Velice často je využíván u firem, které se zabývají přesunem prefabrikátů pro vodovody a kanalizace, přesunem potrubí, nosníků, nebo instalacemi a montážemi desek, bednění a lešení.
V Čechách se tyto stroje zatím příliš nepoužívají, ale v západní Evropě jsou zcela běžné a pomalu začínají vytlačovat mobilní jeřáby. Obsluha těchto jeřábů je velmi jednoduchá, neboť práce s nimi je velice podobná rypadlu. Břemena je často třeba zavěsit a pak s nimi popojet, na což jeřábníci nejsou zvyklí.
Jako volitelné příslušenství se dodávají různé šířky pásů, různá prodloužení, pomocné vrátky apod. S jeřábem lze pracovat i na dálkové ovládání tam, kde hrozí různá nebezpečí. Tyto stroje disponují velice kvalitními materiály, motory, hydraulikou a při servisech každý ocení skvělý přístup ke všem částem jeřábu. Kabiny jsou naklápěcí, s velkým komfortem uvnitř tak, aby byly pro obsluhu co nejpohodlnější. Bonusem je pak perfektní zázemí a poloha společnosti Sennebogen, neboť německý výrobce těchto strojů sídlí ve Straubingu, což je zhruba 2 hodiny cesty z Prahy.
Uvedené stroje Tescar a Sennebogen, jakožto i další stroje z půjčovny, vám Intermarket může zapůjčit včetně obsluhy a veškerého potřebného příslušenství. Případně vaše strojníky rádi zaškolí a zajistí jim potřebná osvědčení.