Během oslav se uskuteční soutěž ve zručnosti ovládání kolového nakladače pod názvem Nejlepší strojník kolového nakladače v roce 2009. Do této soutěže se může přihlásit každý strojník, který vlastní strojní průkaz na kolové nakladače. Kromě soutěže strojníků je připraven také bohatý program pro děti i dospělé a také proběhne sbírková akce Pomozte dětem. Klub posádek Caterpillar má v současné době 800 aktivních členů.

Klub posádek Caterpillar slaví v letošním roce již 15 let své činnosti v České republice. Oslava se uskuteční v lomu VČS - východ ve Tmani u Berouna. Během oslav v sobotu 27. června se uskuteční také soutěž strojníků, letos pod názvem "Nejlepší strojník v ovládání kolového nakladače". Soutěže se může zúčastnit každý strojník, který vlastní strojní průkaz na kolový nakladač. Soutěž je otevřena i pro strojníky, kteří nejsou členy Klubu posádek Caterpillar. Vyhlášení nejlepšího strojníka ve zručnosti jízdy s kolovým nakladačem proběhne v odpoledních hodinách.

"Celým dnem bude provázet zkušený moderátor a znalec strojů Caterpillar, Tomáš Hanák. Kromě soutěže strojníků je připraven bohatý program pro děti, jako například skákací Hrad Hummer, soutěž o nejhezčí obrázek stroje, demo strojů Caterpillar a plno dalších překvapení," upřesňuje k programu oslav Michaela Hanzlíková, manažerka marketingové komunikace Phoenix-Zeppelin. "Představí se také historické stroje Caterpillar, kolové nakladače, smykem řízené nakladače a zástupci velkých strojů, dampery 775F a kolový nakladač 988H," doplňuje Michaela Hanzlíková. Na své si přijdou i ti, kteří nebudou soutěžit. Pro ně jsou připraveny zkušební jízdy vozů Hummer H1, Hummer H2, čtyřkolky a samozřejmě občerstvení. "Soutěž v ovládání smykem řízeného nakladače je připravena také pro novináře," prozradila Michaela Hanzlíková.

Slavnostní vyhlášení nejlepšího strojníka v ovládání kolových nakladačů je plánované okolo páté hodiny odpolední. Celá akce bude ukončena slavnostním odstřelem v lomu VČS - západ a následnou prohlídkou Koněpruských jeskyní. Podrobnější informace o celé akci jsou k dispozici na webových stránkách společnosti www.p-z.cz, kde je nutné se zaregistrovat jako soutěžící nebo jako návštěvník akce. "Pro soutěžící je začátek akce stanoven na osmou hodinu ranní, ti, kteří přijdou povzbuzovat a slavit s námi 15 let Klubu posádek Caterpillar, jsou zváni na jedenáctou hodinu," dodává Michaela Hanzlíková.

Pravidla soutěže strojníků:

Každý strojník, který se chce zúčastnit soutěže "Nejlepší strojník v ovládání kolového nakladače", musí splnit tyto podmínky:

- vlastní platný strojní průkaz na kolový nakladač
- prokáže praxi na kolovém nakladači s objemem lopaty od 2 m3
- zaregistruje se na www.p-z.cz

Potvrzenou registraci je nutné přinést k registraci do soutěže v den konání akce. Každý soutěžící nebo jen návštěvník této akce musí potvrdit svoji účast na www.p-z.cz.

Bližší informace o dalších aktivitách Klubu posádek Caterpillar naleznete na webových stránkách www.p-z.cz.