Navíc je zabydlenou a velmi poklidnou zónou s dostatečným množstvím zeleně mezi obytnými bloky. Jejich výstavba probíhala ve dvouletém cyklu (odtud název dvouletky) na počátku padesátých let, nicméně kouzlo genia loci zdejšího místa tu přetrvává dodnes.

Byt pan Jiří získal po původních majitelích, a ač se ten nacházel v udržovaném stavu, přece jen jeho dispozice i materiály v něm použité neodpovídaly soudobým požadavkům. To byl důvod, proč se pan Jiří rozhodl pro totální rekonstrukci bytu.

Součástí této rekonstrukce je společně s provedením veškerých nových instalací, omítek, podlah atd. také změna dispozice, kdy z původního bytu 2+1 vznikne menší byt o dispozici 3+kk. S tímto úkolem souvisí i vybudování zbrusu nové koupelny. Jejím obsahem je kompletní GO odpadů, vodoinstalace a samozřejmě také instalace nového závěsné toalety a předmětů sanitární techniky. Na naši otázku, jaký postup zvolil při výběru koupelnového vybavení pan Jiří s úsměvem říká: „Naštěstí jsem měl známého, který mi doporučil služby koupelnového studia Elements. Na jeho radu jsem si našel telefon na místní zlínskou pobočku a domluvil jsem si zde s pracovnicí studia schůzku. Ta mi doporučila, ať si na schůzku sebou vezmu půdorys budoucí koupelny. To jsem také udělal a krátce po našem telefonátu jsem na schůzku dorazil. Nejdříve jsme si u kávy krátce pohovořili o mém záměru a hrubých představách, co by v koupelně rozhodně nemělo chybět. Pak mi pracovnice studia při prohlídce jednotlivých exponátů představila jednotlivé možnosti, ať již se jednalo o sanitární keramiku, sprchový kout, vodovodní armatury, koupelnový nábytek či ovládací tlačítko toalety. Ze široké nabídky produktů umístěných v showroomu jsem si vybral bílé obdélníkové umyvadlo s obchodním názvem Feeling 50cm, dále podomítkové baterie značky Kludi, a to jak nad umyvadlo, tak i do sprchového koutu a závěsnou toaletu s názvem TESI. Sprchový kout je řešen jako ze tří stran obezděný s vaničkou Feeling. Vstup do něj bude zajištěn prostřednictvím křídlových dveří s pevným segmentem z bezpečnostního transparentního skla. Vedle hlavové sprchy bude podtržen komfort sprchování také ruční sprchou značky Vigour se třemi sprchovacími režimy. Intimní atmosféru v koupelně bude dotvářet velké zrcadlo s decentním bílým podsvícením.

Co Vás přesvědčilo o správnosti Vašeho výběru?

„Po mé schůzce s pracovnicí studia mi asi za 7-10 dnů mailem dorazila budoucí podoba koupelny ve formě zpracované vizualizace. V tomto okamžiku jsem věděl, že je rozhodnuto. Návrh byť malé koupelny vypadal moc hezky a čistě. Navíc se mi zde ve spolupráci s architektkou podařilo vměstnat i pračku. Nyní je koupelna uprostřed realizace a už se těším, až zde šikovní obkladači začnou provádět montáž obkladů. Ty jsem mimo jiné také vybral ve studiu Elements, když se mi zde padly do oka obklady v přírodní béžové barvě s názvem DOVER CALIZA. Zatím vše běží podle plánu a osobně věřím, že konečný výsledek ještě v mnohém předčí počítačové vizualizace,“ dodává optimisticky naladěný pan Jiří na závěr našeho setkání.

Ivo Románek