To ve své nabídce zohledňuje společnost Viega s novými ovládacími deskami z rozsáhlého programu Visign, který nabízí perfektní sladění funkce i designu a splňuje vždy ty nejvyšší nároky.

Koupelny se od sebe liší jako jejich uživatelé, a stejně tak je rozmanitá i nabídka ovládacích desek rozdělená do sérií Visign for More, Visign for Style a Visign for Life. Navzdory tomuto dělení platí, že výběr ovládací desky je pouze otázkou vkusu. Technika, která se ukrývá uvnitř, je ve všech případech stejně kvalitní a jakoukoliv ovládací desku Visign je možné kombinovat s kterýmkoli konstrukčním prvkem systému Prevista.

Více než padesát designových variací ovládacích desek Visign v netradičních provedeních a barvách umožňuje vytvořit osobitý styl a zohlednit individuální potřeby klienta. Ať už zákazník preferuje kombinaci nenápadných odstínů, přírodní trendy s teplými barvami a měkkými materiály nebo celkově decentní styl, v portfoliu ovládacích desek Visign si vždy najde to pravé.

Moderní LED osvětlení a montáž v jedné rovině s obkladem
Špičkový design tvoří řada faktorů a jedním z nejdůležitějších je světlo. Ovládací deska Visign for More 202 a senzitivní deska Visign for More 205 jsou proto vybaveny moderním LED osvětlením, které vytváří příjemnou intimní atmosféru a zároveň slouží jako orientační osvětlení ve tmě. Tlačítka řady Visign for More 201 a Visign for More 204 lze dodatečně vybavit osvětleným montážním rámem, který vdechne každé koupelně punc originality. A ten, kdo by toužil po ještě rafinovanějším řešení, může zvolit instalaci v jedné rovině s obkladem. Ovládací deska je pomocí speciálního rámu osazena tak, že vytvoří se stěnou opticky dokonale rovnou plochu.

Snadná údržba
U všech ovládacích desek Visign klade společnost Viega velký důraz na kvalitní materiály, které se velmi snadno udržují, jako je například sklo nebo ušlechtilá ocel. Maximální komfort nabízí bezdotykové ovládání Visign for More 205 a Visign for Style 25, které se spouští zcela automaticky tak, že jen podržíte ruku před ovládací deskou v blízkosti požadované funkce splachování. Bezdotykové řešení je nejen velmi komfortní, ale také bezpečné a hygienické, protože díky němu nepřijdete do styku se zárodky bakterií.

Každodenní hygienu snadno udržíte i díky speciálnímu otvoru pro vkládání čisticích tablet. Ty mimo jiné zabrání usazování vodního kamene a shromažďování baterií, takže toaletu udrží krásnou a čistou při každém spláchnutí.

Sortiment nových ovládacích desek Viega byl vyvinut ve spolupráci s věhlasnou architektonickou kanceláří ARTEFAKT design z Darmstadtu. Inspiraci tvůrci čerpali z trendů z různých světových metropolí. Výsledkem je nová interpretace stylu Visign a ucelená koupelnová koncepce pro ovládání toalety a pisoáru.

Další informace o ovládacích deskách Visign naleznete na viega.cz/Visign.

Popisky k obrázkům:

Při pohledu ze strany vynikne jedinečný tvar desky Visign for More 200. Elegantním prohnutím se tlačítko odklání od stěny a jasně naznačuje uživateli svou funkci. Díky tomu, že jsou obě tlačítka vzdálena od stěny, vyvolávají opticky dojem, že se vznášejí ve vzduchu. Za své prvotřídní provedení obdržela ovládací deska Visign for More 200 mezinárodně uznávané ocenění „Design Plus powered by ISH 2019“. Skutečným unikátem v oblasti ovládacích desek je pak materiál – dýhovaná deska s povrchem z pravého dřeva. Je příjemná na dotek a svým mimořádným vzhledem vnáší do koupelny přirozený šarm i hřejivé teplo. Visign for More 200 je navíc k dostání ve variantě z ušlechtilé oceli v antracitové a zlaté barvě a v teplém měděno-zlatém odstínu. Mimořádnou lehkost zaručuje verze z kvalitního tvrzeného bezpečnostního skla, která je nabízena v barvách temně černá a alpská bílá.

Design ovládací desky Visign for More 201, která je vyrobena z jednoho kusu ušlechtilé oceli, zapůsobí především jedinečným zpracováním. Tlačítka obou funkcí splachování se v místě dotyku zvedají do tvaru měkké vlnky a narušují tak jinak čistě puristický vzhled desky. Achim Pohl, diplomovaný designér a CEO společnosti ARTEFAKT design z Darmstadtu, popisuje Visign for More 201 jako „ovládací desku s maximálně puristickým vzhledem. Zhotovení z jediného kusu ušlechtilé oceli jí propůjčuje decentní výjimečnost, která potěší každé oko.“ Podsvícení formou LED rámu, který lze k desce doobjednat, dokáže ještě více zdůraznit její jedinečnost. Visign for More 201 je  k dostání v kartáčovaném nerezu, v pozlacené variantě nebo v barvách alpská bílá a antracit. Možná je i vestavba v jedné rovině s obkladem.

Ovládací deska Visign for More 202 doslova obrací dosavadní způsob splachování vzhůru nohama. Klasický stisk tlačítka je totiž nahrazen zcela novým způsobem ovládání – otočením. Vlastní splachování je řízeno elektronicky, výrazným „knoflíkem“ se jen zlehka pohne. Inovativní přístup se projevuje také v jedinečném propojení purismu a organiky. Jako u uměleckého díla vystupuje precizně tvarovaný knoflík z tenké základní desky. Knoflík je navíc podsvícen LED světlem, které zdůrazňuje jeho nevšední provedení. Ovládací desku Visign for More 202 je možné pořídit v mnoha barevných variantách. Ve standardní nabídce najdete model z ušlechtilé oceli, s bílou barvou, v kombinaci bílé barvy a pochromovaného knoflíku nebo pozlacený model. Desku si lze objednat i v jakékoliv jiné barvě dle přání zákazníka.

Jako moderní stylový prvek se prezentuje Visign for More 204, designový nástupce známé varianty Visign for More 104. Zaujme zejména precizní a přitom výraznou linkou pro ovládací funkce splachování. Volitelným LED podsvícením lze ještě více podtrhnout minimalistický design. Splachování zajišťuje moderní elektronika, tlačítek na desce se stačí jen lehce dotknout. Materiál z ušlechtilé oceli vyniká dlouhou životností a je k dostání v mnoha variantách – základní deska i linka v kartáčovaném nebo polírovaném nerezu, v antracitu,  v pozlacené formě, nebo v kombinaci, kdy je deska antracitová a linka z kartáčovaného nerezu. Nabídku završují kovové a speciální barvy.

Bezdotykový komfort při splachování, zaoblené hrany a černé sklo – senzitivní deska Visign for More 205. I tato ovládací deska má za cíl dotvářet vysoce funkční a zároveň esteticky krásnou koupelnu. Splachování se spouští zcela bezdotykově podržením ruky v blízkosti požadované funkce. Samotná funkce splachování se zaktivuje rozsvícením pixelového mraku poté, co se uživatel přiblíží do vzdálenosti přibližně 2,5 m od desky.

Ovládací deska Visign for Style 20, která patří v sortimentu Visign k designové klasice, je nyní k dispozici v novém vzhledu. Má vyostřené kontury, zdokonalenou haptiku a adaptovanou techniku. Motivem zůstávají i nadále kulatá splachovací tlačítka v kombinaci s obdélníkovou geometrií rámu. Tlačítko pro velké množství splachování má konvexní tvar, je tedy decentně vypouklé směrem k uživateli, tlačítko pro malé množství splachování je naproti tomu provedeno konkávně. Tenká deska s vestavnou výškou 8 milimetrů může být na přání zabudována pomocí speciálního montážního rámu také v jedné rovině se stěnou nebo obkladem. Visign for Style 20 z kvalitního plastu je dostupná v provedení alpská bílá, elegantní mat nebo chrom.

Jednoduché linie utvářejí atraktivní design, dá se říct o Visign for Style 21. S asymetrickým rozdělením plochy do dvou různě velkých tlačítkových polí připomíná její design nejen kvalitní vypínače, ale zároveň přebírá úlohu ovládání, které je naprosto intuitivní: velké pole pro velké množství splachování, malé pole pro malou funkci splachování. Ovládací desku s vestavnou výškou 8 milimetrů lze instalovat na stěnu standardním způsobem nebo do jedné roviny s obkladem. Vybírat si lze z barev alpská bílá, elegantní mat nebo chrom.

Jemné geometrické tvary vládnou koupelnám čím dál více, což zohledňuje ovládací deska Visign for Style 23. Se svými změkčenými tvary a úhly potvrzuje, že trend směřuje k bydlení, které vzbuzuje emoce. Pěkným designovým detailem je u této ovládací desky linka tlačítek až k vnějšímu okraji. Deska se zaoblenými rohy připomíná svým tvarem tablet nebo chytrý telefon. S deseti barevnými variantami, volitelně tón v tónu nebo v kontrastním dvoubarevném provedení nabízí Visign for Style 23 rozmanité možnosti pro jedinečnou koupelnovou architekturu.

U ovládacích desek pro toalety jsou tlačítka uspořádána zpravidla horizontálně vedle sebe. U desky Visign for Style 24 se designéři ze společnosti ARTEFAKT design z Darmstadtu vydali jinou cestou. Uspořádali je ve vertikálním směru pod sebe a umístili doprostřed desky, takže tlačítka vskutku poutají pozornost. Dokonce se zdá, jako by tvořila jakýsi estetický vykřičník. Prvotřídní kvalita i design desky se projevují zejména u dvoubarevných variant: Povrchy s vysokým leskem v kombinaci s matně broušenými hliníkovými tlačítky propůjčují desce Visign for Style 24 exkluzivní vzhled. Na přání zákazníka jsou i u této varianty možné kovové a speciální barvy, či vestavba v jedné rovině s obkladem.

Senzitivní ovládací deska Visign for Style 25 funguje kompletně bezdotykově a dává to jednoznačně najevo. Celá deska je čistě bílá, pouze s rastrovanými světelnými body, které symbolizují ovládací pole – tlačítka. Lak s dosvitovým efektem se přes den nabíjí (i při umělém osvětlení) a slouží jako působivé světlo pro orientaci ve tmě. Tvar a úprava této bezdotykové ovládací desky Visign má zcela vědomě připomínat vzhled moderního chytrého telefonu. Senzitivní deska Visign for Style 25 je zkrátka synonymum pro bezdotykovou eleganci.