Ekologická výstavba s Multiporem

Minerální izolační systémy Multipor byly Institutem pro stavbu a životní prostředí (IBU) klasifikován jako biologicky nezávadný a odpovídající požadavkům stavební biologie. Značka Multipor také získala značku kvality natureplus jako udržitelný a odolný výrobek. Německý ECO Institut z Kolína n.R. současně potvrdil, že minerální izolační desky Multipor jsou zcela bez škodlivých těkavých organických látek, a proto je lze bez obav používat jako vnitřní izolaci.

Minerální izolační desky Multipor jsou vhodné pro širokou oblast použití

S Multiporem můžete izolovat vnější stěny s obkladovými materiály nebo omítkou, uplatnění mají i na vnitřních stěnách, příčkách, podlahách, stropech a střechách. Se sanačním systémem Multipor ExSal Therm lze efektivně sanovat i vlhké, solí nasycené zdivo.

Minerální izolační systémy Multipor od firmy Xella.


Hlavní přednosti systému Multipor

Desky Multipor jsou tvarově stálé, snáší vysoké mechanické namáhání. mají vynikající paropropustnost, jsou nehořlavé a snadno se s nimi pracuje. Uplatní se na všech projektech, kde si běžné tepelné izolanty neporadí s požadovanými konstrukčními parametry.  Typická je pro systémová nabídka, kromě samotných desek nabízí jejich výrobce a dodavatel, společnost Xella, také maltu Multipor, kotvící prvky nebo doplňkový sortiment. V rukou architektů a projektantů se stávají silným nástrojem, protože s nimi lze efektivně zateplit i starší, například památkově chráněné objekty, bez kompromisů v oblasti tepelné pohody a při zachování původní architektury.

Minerální izolační systémy Multipor od firmy Xella.