Wienerberger také nabídne – v rámci svých možností – ubytování pro uprchlíky a poskytuje techniku pro nakládání humanitární podpory. „Doufáme, že mírová jednání povedou k rychlému ukončení tohoto válečného konfliktu, ze kterého se bude velmi zasažená Ukrajina, ale i celá Evropa, dlouho vzpamatovávat. Války, vraždění a ničení zkrátka do 21. století už nemají patřit,“ říká dr. Michal Filla, vedoucí krizového štábu skupiny Wienerberger ČR. Současně společnost upozornila i své zaměstnance na možnost pomoci prostřednictvím stejné humanitární organizace. Jakákoli finanční podpora je v současné chvíli obrovskou pomocí.

Krizový štáb společnosti je připraven pružně reagovat na další vývoj situace. Jelikož se výroba cihel, střešních tašek i cementu do betonové dlažby neobejde bez plynu, společnost řeší i potenciální krizové situace spojené s výrobou: „Zemní plyn pro výrobu nakupujeme od různých dodavatelů. Samozřejmě v tuto chvíli intenzivně řešíme možné dopady při jeho nedostatku nebo dokonce pro případ úplného zastavení dodávek,“ vysvětluje ing. Kamil Jeřábek, generální ředitel a jednatel společnosti Wienerberger.

Stejně tak krizový štáb rozeslal varování pro své zaměstnance, a to zejména kvůli hrozbě kybernetických útoků a kyberšpionáže, šíření podvodných emailů a desinformací, jejichžcílem je vyvolat nenávist, zmatek, chaos a rozdělit společnost. Kromě toho se společnost snaží působit i na chování svých zaměstnanců v rámci jejich okolí. „Společnost vyzvala své zaměstnance, aby se vyvarovali unáhlených soudů směrem k běžným občanům Ruské federace, jež jsou nepřímo do konfliktu vtaženi a nemohou za něj a připomněla, že ve firmě společně pracují slušní kolegové různých národností, včetně Ruské i Ukrajinské,“ dodává dr. Filla.