Jaroslav Fišer, ředitel produktové řady nakladačů, Doosan Bobcat EMEA, k tomu uvádí: „Jsme poctěni tím, že naše stroje získávají další významné mezinárodní uznání. Díky svým klíčovým vlastnostem, jako jsou odolnost, robustnost a spolehlivost, garantují svým majitelům za vynaložené peníze jedinečnou hodnotu a maximální provozuschopnost. Mimo jiné nás těší, že ocenění jsme získali hned ve dvou kategoriích. Je to pro nás závazek k zákazníkům, kteří v našich strojích tráví nesčetné hodiny práce. Jakmile vlastníte stroj Bobcat, není důvod ke změně. Také proto zůstávají kompaktní nakladače Bobcat i nadále lídrem trhu.“

Drtič pařezů a Bobcat T770


Ocenění EquipmentWatch

Udílení cen organizace EquipmentWatch je založeno na rozsáhlé analýze dat, která určuje zbytkové hodnoty vypočtené podle standardů odpisování na trhu. Držitelé ocenění za nejvyšší zůstatkovou hodnotu představují tu kategorii ve své produktové třídě, která je navržena tak, aby si po pěti letech provozu zachovala nejvyšší procentuální podíl své původní hodnoty. Analytici EquipmentWatch zjišťují například reálné tržní hodnoty strojů a meziroční odpisy u více než 12 000 modelů až 30 let zpětně. Pomocí svého vlastního algoritmu dokáží předpovědět zbytkové hodnoty až na následujících 84 měsíců.

Šnekový půdní vrták a Bobcat S590


Kategorie ocenění

Ocenění EquipmentWatch za nejvyšší zůstatkovou hodnotu se vztahuje na 30 kategorií stavebních, manipulačních a zemědělských zařízení. Kategorie zahrnují nejčastěji používané typy strojů na základě sledované roční tržní aktivity.