Nabídka lešení v portfoliu společnosti Doka neznamená, že pouze přibydou nové produkty – pro společnost Doka to znamená komplexní řešení spolu s doplňkovými službami, jako je plánování nasazení, školení zákazníků nebo další podporu v nových systémech. Všechny tyto kroky směřují k tomu, aby použití nových systémů bylo optimální a nákladově efektivní. To podpoří zejména možnost dodávek lešení a bednění od jednoho dodavatele.

Spojení dvou silných hráčů – rakouské společnosti Doka a americké lešenářské společnosti AT-PAC vytváří silné globální partnerství, které kombinuje sílu mezinárodních zkušeností spolu s profesionalitou v oblasti lešení. Díky tomuto spojení bude Doka v nejbližších letech působit jako dodavatel komplexních řešení pro stavbu, tedy bednění i lešení, a to v oblasti prodeje i pronájmu.

„Díky tomuto strategickému partnerství nabídneme mnohem více než doposud. Není to jen přibrání lešení do našeho portfolia, ale zejména komplexní rozšíření služeb pro naše zákazníky a jejich projekty,“ říká generální ředitel společnosti Doka Harald Ziebula.

Jeff Davis, generální ředitel AT-PAC k tomu dodává: „Se společností Doka jsme získali silného partnera ve stavebním průmyslu. A toto partnerství znamená nejen to, že více zákazníků může těžit z našich dlouholetých zkušeností s lešením, ale zejména ze skutečnosti, že veškerou podporu pro stavbu budou moci získávat pohodlně z jednoho zdroje.“

Díky partnerství s firmou AT-PAC bue Doka nabízet mnohem vice než jen bednění nebo lešení. Bude nabízet skutečně komplexní řešení a ještě lepší služby pro zákazníky. Foto: AT-PAC


Ringlock jako lešení i jeho digitální model

Lešení Ringlock představuje kvalitní lešenářský koncept doplněný o digitální technologie pro plánování nasazení, správu systémů i kontrolu v rámci nasazení i skladování. Pomocí digitálního hospodářství, se kterým Ringlock pracuje, je zajištěna transparentnost všech procesů, optimální koordinace zdrojů i lepší ekonomika stavby. Zapojení všech prvků do systému BIM pak automaticky pracuje s moderním způsobem koordinace staveb. Ve spojení s mezinárodní obchodní sítí Doka tak vznikne platforma pro kompletní podporu staveb.


Doka už nebude znamenat jen bednění. Ale také lešení.

Díky strategickému partnerství se společností AT-PAC vstupuje Doka na mezinárodní trh lešení. Jde o výrazný milník ve strategii společnosti Doka, protože pro společnost otevírá dosud nevyužité segmenty trhu, kdy společnost dokáže podpořit zákazníky komplexními službami od jednoho dodavatele. Harald Ziebula, generální ředitel společnosti Doka, uzavírá: „Možnost nabízet lešení spolu s bedněním dokonale doplňuje služby Doka a přidává do naší strategie další významný pilíř. Díky této oblasti budeme moci naše zákazníky výrazně lépe podporovat při jejich projektech, než jak tomu bylo doposud.“

Zákazníci budou moci profitovat nejen z možnosti využít jednoho dodavatele pro lešení i bednění, ale take z nových digitálních možností. Ty zajistí transparentnost i optimální koordinaci, což vede k výrazným úsporám finančních i lidských zdrojů. Foto: AT-PAC


O společnosti Doka:

V celosvětovém měřítku patří Doka k vedoucím společnostem v oblasti vývoje, výroby a prodeje bednicí techniky pro všechny oblasti na stavbě. Řadu bednicích systémů, ze kterých dnes vycházejí desítky podobných systémů, zcela vyvinula. Doka se navíc hrdě hlásí k podpoře elektronizace výstavby a v tomto ohledu zavádí řadu významných inovací. Mezi nimi můžeme jmenovat internetový obchod shop.doka.com, platformu elektronické správy staveniště myDoka, on-line pomocné nástroje pro plánování nasazení bednicích systémů, vlastní plánovací software DokaCad nebo například systém sledování vyzrávání betonu Concremote.

S více než 160 prodejními a logistickými zařízeními ve více než 70 zemích disponuje skupina Doka výkonnou sítí a zaručuje tak rychlou a profesionální dodávku materiálů i výjimečnou technickou podporu. Doka je součástí rakouské rodinné firmy Umdasch a zaměstnává celosvětově více než 7 400 osob.


O společnosti AT-PAC:

AT-PAC je patří mezi přední dodavatele lešenářských systémů a to jak v oblasti prodeje, tak i pronájmu. S více než 200 zaměstnanci po celém světě spravuje 17 poboček. Společnost AT-PAC na trhu působí čtvrt století a díky zkušenostem dokáže nabídnout nejen standardizovaná řešení lešenářské techniky, ale také sofistikovaná plánování a přizpůsobení neobvyklým projektům, a to včetně atypické výroby. Samozřejmostí je podpora formou školení a seminářů nebo elektronické dokumentace a zapojení do moderních digitálních systémů.