Panelové bednění DokaXdek
Panelové stropní bednění je evolucí předchozího systému Dokadek. Velké a lehké panely lze instalovat ze země bez nutnosti přístupu na bedněnou plochu. Ochrana proti nechtěnému zvednutí instalovaných prvků zvyšuje bezpečnost. Díky logickému rastru lze panely snadno kombinovat bez nutnosti častého dořezávání. Pro složitější tvary je možné využít přechod na tradiční nosníkový systém Dokaflex. Systém zvládá stropy až do tloušťky 65 cm s minimálním množstvím podpěr.

Bednicí stůl DokaXdek
Pro velké plochy nabízí DokaXdek bednicí stoly v délkách 4 až 5 metrů a šířkách 2 až 2,5 metru. Tento stůl zvládá stropy až do tloušťky 108 cm a je kompatibilní s nosnými konstrukcemi Staxo100 a Ringlock. Manipulace se stoly je možná bez jeřábu pomocí systému DoKart, což zvyšuje produktivitu a snižuje náklady. Flexibilní umístění hlavy umožňuje bezpečné použití v různých oblastech, například u balkónů.

Automatizace s DokaXbot
DokaXbot
, modernizovaný poloautomatický systém pro zvedání bednicích panelů, výrazně snižuje fyzickou námahu pracovníků a zvyšuje bezpečnost na staveništi. Jeho uvedení na trh je plánováno na rok 2025, ale už nyní proběhnou testy v České republice.

Kvalitní materiály a inovace
Všechny komponenty systému DokaXdek jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost. Panely jsou tvořeny pozinkovaným ocelovým rámem a kompozitní deskou Xlife, která poskytuje vysokou míru obrátkovosti a hladký betonový povrch.

Stoly DokaXdek byly použity při výstavbě nové čtyřpodlažní komerční budovy v Augsburgu v Německu.


DokaXdek projde v ČR unikátním testem
V České republice bude systém DokaXdek poprvé nasazen v rámci projektu Nová Harfa v Praze. Společnost PP53, která má část projektu na starosti, se navíc rozhodla pro neobvyklý experiment: v rámci výstavby vznikají dvě totožné věže budovy, z nich jednu budou pracovníci společnosti realizovat s tradičním nosníkovým bedněním Dokaflex, zatímco na druhou nasadí nový systém DokaXdex a to dokonce s poloautomatickým podavačem DokaXbot. Tento test nezávisle ukáže, které bednění přináší na stavbu vyšší rychlost, bezpečnost i ekonomiku pro realizaci.

Reference a využití
Systém DokaXdek již našel využití v několika evropských projektech. V Norsku při stavbě bytových komplexů, v Německu při realizaci komerčních objektů a v Rakousku na velkém projektu QUADRILL. Všude se osvědčil díky své flexibilitě, snadné manipulaci a kvalitě výsledného betonu.