Centrum nabízí dva vnitřní a dva venkovní termální bazény, přičemž vnitřní bazén je propojen s venkovním termálním bazénem s celoroční teplotou vody 30-37°C. Saunový svět pak nabízí 12 vnitřních a venkovních saun včetně parních Kneippových lázní.

Po návštěvě sauny se můžete ochladit hned několika způsoby. Ti odvážnější využijí čtyř ochlazovacích bazénků, blankytně modrého přírodního jezírka nebo prudkého ochlazení kbelíkem vody. Řada návštěvníků však dá přednost méně razantnímu způsobu a použije některou z několika kójí v nichž jsou instalovány nerezové venkovní sprchy. Pro investora Maximus Resort a.s. je vyrobila na zakázku společnost AZP Brno s.r.o. Ta se již řadu let specializuje na výrobu systémů z nerezu, ať již se jedná o vybavení sanitárních prostor hotelů, kempů, věznic, motorestů nebo zařízení pro potravinářský průmysl.

Na základě požadavku wellness & spa střediska Infinit Maximus byly firmou AZP Brno vyrobeny a dodány pro potřeby saunového světa venkovní sprchové sloupy s obchodním označením  SPS 06 se samoregulačním vyhříváním za účelem celoročního provozu. Díky speciální úpravě lze nyní sprchy plnohodnotně využívat, i když venkovní teplota klesne až k -25°C.

Venkovní sprchový sloup SPS 06


Venkovní sprchový sloup SPS 06 je proveden z jednolitého kusu válce o průměru 129 mm. Hlavním prvkem sprchového sloupu je vykrojený ovládací panel, na kterém je umístěn tlačný ventil pro spuštění sprchy a také směšovací ventil pro regulaci vody ve sprchové hlavici, nacházející se ve výšce 2,1 m. Povrch válce je kartáčovaný. Příjemnou vlastností hlavice je její nastavitelnost pro všestranné využití.

Celkově sprchový sloup SPS 06 působí velmi kompaktním dojmem, což jej předurčuje k použití pro veřejná koupaliště, hřiště provozující kolektivní sporty, do parků nebo například na zahradu rodinného domu za účelem rychlého letního osvěžení. V základní verzi je vyráběn v provedení na dvě vody. Uchycení pak probíhá pomocí chemické kotvy a kotevní příruby, která je chráněná krytkou.

Nerezová pitná fontánka AFO 03 s vyhříváním


Sprchy jsou použity ve venkovních prostorách přilehlé sauny, kde je provoz v zimním období obzvláště důležitý. Celkem je zde umístěno 6ks těchto sprchových sloupů. Součástí komplexní dodávky ze strany AZP Brno byly i dvě nerezové pitné fontánky AFO 03 s vyhříváním. Z přiložené fotodokumentace je zřejmé, že design venkovních sprchových sloupů provedených z kartáčované oceli designově výborně ladí s dalšími přírodními materiály použitými pro výstavbu venkovních sprchových zástěn, kterými jsou kámen, dřevo a beton.

S využitím podkladů AZP Brno s.r.o.
Ivo Románek