Potřeba odpovědného chování každého z nás bude v tomto ohledu pak nutná nejen doma, ale zejména v prostorách s velkým výskytem lidí, jakými jsou super a hypermarkety, kancelářské budovy, pracoviště s velkým počtem lidí, kina, divadla, stadiony či sportovní haly. A mohl bych takto dále pokračovat. 

S postupným uvolňováním restriktivních opatření se tato doba rychle blíží. Ve skutečnosti to pro nás znamená, že pokud budeme chtít udržet naše podnikatelské aktivity v plném provozu, budeme muset být nanejvýš obezřetní a chovat se zodpovědně k sobě i okolí. Jedním ze základních požadavků, jak před potenciálním přenosem nákazy chránit sebe i druhé, je využívání dezinfekce rukou. V domácím prostředí nám stačí trocha dezinfekce v lahvičce. Ve veřejném prostoru však bude nutné k dezinfekci rukou přistoupit jinak. Ptáte se jak? Odpověď se ukrývá ve třech bodech:

1. Zajistit bezdotykovou funkci. Ve veřejném prostoru si nelze vzájemně předávat viry skrze pumpičku nádoby na dezinfekci
2. Zajistit delší a bezúdržbovou dobu provozu. Ve veřejných prostorách nelze neustále doplňovat dezinfekční roztok.
3. Zajistit odolnost proti vandalizmu a proti zcizení dezinfekčního roztoku. Bohužel i dnešní situace je taková, že některým nebrání ve zcizení a poničení věci, která slouží všem.

Bezdotykový, automatický, dávkovač dezinfekce výrobce AZP Brno s. r. o.

Způsob, jak řešit výše uvedené body, je využití bezdotykového, automatického, dávkovače dezinfekce výrobce AZP Brno s. r. o.
Jejich výrobek ADR 02 splňuje všechny tři výše uvedené požadavky:
1. Systém funguje bezdotykově, po vložení ruky čidlo zaregistruje pohyb a na vloženou ruku je stříknuta dávka dezinfekčního roztoku. Dávku lze nastavit v servisním módu v rozmezí 1-1,5 ml.
2. Uvnitř zařízení je umístěn 3litrový kanystr s dezinfekcí, což je více než 2000 dávek. Stav hladiny dezinfekce lze sledovat průhledítkem.
3. Celé zařízení je vyrobeno z 1,5 mm silného nerezového plechu, což jej činní dostatečně odolným proti vandalizmu. Kanystr s dezinfekcí je uvnitř dávkovače, přístupný je až po odemknutí jistícího zámku.

Co k instalaci dávkovače potřebujete?
-  Elektrickou zásuvku 230V

Instalace dávkovače ADR 02
- Zavěšení na nosnou zeď, pomocí hmoždinek a vrutů.
- Postavení na rovnou plochu, např. na stůl.
- Rozměry dávkovače 510 x 300 x 240 mm
- Cena: 19 560,- Kč bez DPH (23 668,- s DPH)

A co říci závěrem?
Pokud tedy jste provozovateli obchodních center, kancelářských budov, hobby marketů nebo sportovišť, neopomeňte se již nyní zabývat otázkou jejich budoucího bezpečného provozu. Automatický dávkovač dezinfekce rukou ADR 02 od společnosti AZP Brno s. r. o. je v tomto směru opravdu neocenitelný pomocník.

Pro bližší údaje, informace o funkčnosti, termínu dodávek a objednávky nás neváhejte kontaktovat.

S využitím podkladů AZP Brno s.r.o.
Ivo Románek