Betonových a monolitických konstrukcí se v naší republice staví stále více. A to jak pro účely nosných konstrukcí, tak pro účely estetické, tedy z pohledového betonu. Kvalitní, rychlá a bezpečná práce ale vyžaduje nasazení profesionálního bednění. Některé společnosti mají takové bednění, například od společnosti Doka, ve svých vlastních skladech, jiné si ho snadno mohou dokoupit nebo pronajmout přes elektronický obchod shop.doka.com.

 

Doplnit stavy vlastní půjčovny je jednoduché. Stejně jako půjčit bednění online.

V dnešní době řada obchodů probíhá online a ani bednicí systémy nemusí být výjimkou. Například online obchod shop.doka.com nabízí možnost koupě i pronájmu bednicí techniky pro jakýkoliv typ stavby. Systém navíc sám nabídne nutné komponenty tak, aby bednění šlo bezpečně a rychle zkompletovat. Výhodou je, že shop.doka.com nefunguje jen jako obyčejný obchod, ale přes jeho rozhraní lze bednění pro stavbu i krátkodobě pronajmout a po odbednění zase vrátit do skladů Doka.

 

Aktuální nabídky balíčků bednění výrazně šetří peníze.

V rámci online obchodu shop.doka.com je možné zakoupit nejen nové bednění, ale doplnit stav vlastní půjčovny i použitými kusy. Aktuální nabídka navíc obsahuje i „balíčky“ jednotlivých komponentů za výrazně výhodnější ceny. U těch se ale jedná o množstvím omezený výprodejový materiál. V tomto případě tak záleží na rychlosti zákazníka, který toto akční zboží zakoupí a za výhodných podmínek tak doplní svůj stav materiálu pro nadcházející sezónu.

Doplnit stavy vlastní půjčovny je jednoduché. Stejně jako půjčit bednění online.


Bednění ze skladu rovnou na stavbu.

V rámci objednávky ze shop.doka.com je možné objednávat bednění přímo pro dané projekty. Znamená to nejen možnost individuálních slev pro jednotlivé stavby, ale také možnost objednat dodávku bednicích systémů rovnou na místo, kde je potřeba, a to na jedno kliknutí, bez dalšího papírování nebo domlouvání.

 

Plánování nasazení bednění svépomocí. Ale jednoduše a bezpečně.

Jednodušší konstrukce si zkušený tesař obednění dle své zkušenosti. Pro složitější konstrukce je ale výhodné použít některý z nástrojů, který plánování výrazně usnadní. Například na stránkách doka.cz je možné najít sekci Doka Tools, kde je k dispozici jednoduchá aplikace pro kalkulaci tlaku čerstvého betonu nebo pro naplánování obednění svislých či vodorovných konstrukcí. Samozřejmostí je, že k výsledné naplánované sestavě je automaticky generován soupis materiálu, který je možné pro stavbu rovnou objednat prostřednictvím online obchodu shop.doka.com

 

Přehled na staveništi podpoří aplikace myDoka.

V rámci stavby se vyplatí mít aktuální přehled o dodacích listech, vratkách, fakturách a zejména materiálu na stavbě. To vše šetří čas i peníze – a v neposlední řadě i životní prostředí, protože papírové dokumenty mohou být minulostí díky online aplikaci myDoka, která přináší řadu funkcí, které dělají správu stavby snazší.

Přehled na staveništi podpoří aplikace myDoka

 

Všechny systémy vždy po ruce.

S elektronickými systémy společnosti Doka, ať už se jedná o plánovací aplikace v rámci Doka Tools, objednávky bednění přes shop.doka.com nebo správu staveniště pomocí platformy myDoka, je možné pracovat kdykoliv a kdekoliv. Stavba tak není závislá na otevírací době nebo dostupnosti obchodních zástupců. Vše zjistíte, objednáte nebo naplánujete během několika okamžiků, a to kdekoliv a v kterékoliv denní době bez jakýchkoliv omezení. Jediné co je třeba, je aby uživatel měl k dispozici tablet nebo chytrý telefon (případně počítač) a připojení k internetu.

 

Moderní systémy podporují rychlost stavby

Využitím moderních systémů plánování, objednávání nebo správy stavby firma výrazně šetří čas, náklady i personální a přírodní zdroje. Elektronické archivy i přímá komunikace se systémem výrazně urychlují procesy a zejména poskytují plnou kontrolu nad procesem, a to i zpětně. Online systémy navíc nevyžadují přímou interakci se zástupci firmy; jejich využití tak není limitováno denní dobou nebo lokalitou. I díky tomu mohou být podpůrné procesy stavby výrazně rychlejší a jednodušší.

Bednění Doka ze skladu rovnou na stavbu.

Komu přináší elektronické systémy největší výhodu?

Obecně se dá říci, že všechny stavební firmy mohou plně využívat podpory plynoucí z jednoduché elektronické komunikace a podpory. Pro velké projekty je výrazným přínosem kontrola a archivace prostřednictvím portálu myDoka. V rámci menších projektů a v případě, že si tesaři dovedou naplánovat bednění sami či s pomocí aplikací Doka Tools, je logickým krokem následně objednat bednění online a neztrácet čas vypisováním objednávek ručně. Je jedno, jak velká firma nebo pro jak velký projekt stavebníci využijí elektronické nástroje Doka. Jisté je jen to, že všechny představují malé kliknutí pro člověka, ale obrovský skok pro stavbu.