V oblasti komínových systémů jednoznačně dominuje společnost Schiedel. Zkušeností a schopností přicházet s inovativními nápady se řadí ke špičce ve svém oboru.

V posledních letech přišla s nabídkou komínových systémů s integrovaným krbem, které mají celou řadu pozitiv oproti klasickému komínu a zvlášť instalovaným krbovým kamnům. Schiedel tuto produktovou řadu nabízí pod názvem Kingfire. Kingfire výrazně urychluje výstavbu, usnadňuje výběr dodavatele a šetří zastavěnou plochu. Své příznivce našla zejména v oblasti montovaných domů, kde je rychlost výstavby alfou a omegou.


Novinka letošního roku Kingfire Grande S navíc cílí na projekty nízkoenergetických a pasivních domů, kde se netolerují žádné energetické ztráty. Kingfire Grande S na první pohled upoutá svým vzhlede. Třístranná dvířka nabízí svým uživatelům maximální vizuální požitek z ohně. Unikátní je i technické zpracování. Přívod vzduchu ke spotřebiči je řešen samostatnou šachtou v komínovém tělese, a proto je zcela nezávislý na přísunu vzduchu z místnosti a je ho možné instalovat i do objektů s rekuperací tepla.


Všechny produkty Kingfire spojují minimální nároky na prostor. Běžná samostatně stojící krbová kamna napojená na komínový průduch zaberou přibližně dvakrát tolik užitné plochy než komínový systém Kingfire s integrovaným krbem, jehož půdorys je 45x45cm. V době, kdy se počítá doslova každý metr je tento aspekt velmi důležitý.

Od uvedení modelů Kingfire na trh klade společnost Schiedel důraz na designové zpracování a prožitek domácí tepelné pohody. Modely Kingfire Classico, Kingfire Lineare a Rondo byly na mezinárodním poli několikrát oceněny již několikrát. Ať už prestižní cenou Red Dot Award nebo Plus X Award. Naposledy bodovala v prestižní mezinárodní designové soutěži ADA Archiproducts Design Award 2018.


Komínový systém s integrovaným Kingfire se vyrábí na míru každé stavbě ve výrobním závodě. Na místo stavby se doveze vcelku. K jeho instalaci je nutný jeřáb, který usadí celou konstrukci na připravený podklad. Pak stačí pouze uchytit šrouby a můžete topit prakticky okamžitě.