Zahrada je ideálním místem k relaxaci a načerpání nové energie po náročném dni v práci. Robotické sekačky iMow se postarají o to, abyste měli připravenou příjemnou zelenou oázu s perfektním trávníkem kdykoliv. Nad tím, kdy se sekačka bude věnovat travnatému koberci, budete mít plnou kontrolu. Naprogramovat ji s ohledem na váš denní režim a aktuální potřeby je totiž hračka. Trávník tak může být posečen a sekačka zaparkována v dokovací stanici dávno předtím, než se začnete věnovat svým volnočasovým aktivitám.

Oba nové modely robotických sekaček VIKING MI 422 a MI 422 P jsou speciálně navrženy pro menší trávníky u rodinných domů nebo pro městské zahrady. iMow MI 422 je vhodná pro sečení ploch do 500 metrů čtverečních, MI 422 P se silnějším akumulátorem je určena pro trávníky do 1 000 metrů čtverečních. Díky inovativní technologii akumulátorů STIHL a velmi krátké době nabíjení, je každý pozemek upravený v krátkém čase.

Snadná obsluha
Programování bylo záměrně navrženo co nejjednodušeji, aby ho bez problémů zvládnul i méně technicky zdatný uživatel. Počáteční instalací vás průvodce provede krok za krokem a navrhne možnosti při sestavení plánu sečení.

Oblast trávníku, která má být posekána, je vyznačena po svém obvodu speciálním kabelem. iMow se podle něj při sečení orientuje a podle označení pozná, která místa má či nemá sekat. Jsou-li v zahradě například vysázeny okrasné květiny, které by iMow mohl zaměnit s trávníkem, stačí je ohraničit omezovacím kabelem a sekačka se jim vyhne. Sekačka iMow vždy bezpečně najde cestu na stísněných místech i podél členitých zákoutí. Ani stoupání nepředstavuje žádný problém, MI 422 zdolá až 35procentní sklon, zatímco MI 422 P může dokonce upravovat stoupání do 40 procent. Oba modely jsou schopné překonat výškový rozdíl až 2 cm. Je-li například malý obrubník mezi trávníkem a dlažbou, sekačky iMow si s ním bez problémů poradí.

Pokud akumulátoru hrozí celkové vybití nebo začne pršet, vrátí se stroj do dokovací stanice.  Ta může být umístěna i mimo travnatou plochu ve vzdálenosti až 12 metrů od hranice sečené plochy. iMow vždy při cestě zpět do dokovací stanice volí různou návratovou cestu, aby chránil trávník od nadměrné zátěže na stejné trase.

Dokonalá péče o trávník
iMow umí víc než posekat trávník, vrátit se do dokovací stanice a nabít baterii. Je schopen zvládnout i další úkoly při péči o trávník. Jeho ostrý nůž seká trávní stébla velmi nadrobno. Provádí tak jejich mulčování a zapravení do travního drnu. Tímto způsobem vrací živiny do půdy jako organické hnojivo. S takovým důkladným a spolehlivým zahradníkem za zády vám tak zbývá čas pouze na jedno -  zahradu si jednoduše užít.

Velká pozornost byla věnována samozřejmě i bezpečnosti. Modely iMow již tradičně splňují přísné bezpečností požadavky na jejich provoz. Každý iMow funguje pouze ve spojení s „jeho“ dokovací stanicí, která je pro něj individuálně programována. Krádeží samotného stroje si tedy lapka mnoho nepomůže.

VIKING iMow MI 422, který se postará o plochu do 500m2, je na českém trhu nově ke koupi od dubna letošního roku za doporučenou prodejní cenu 35 690 Kč vč. DPH. Model MI 422 P, který vystačí až na 1000m2 sečené plochy, je v prodeji za doporučenou prodejní cenu 39 390 Kč vč. DPH.

Výrobky STIHL nehledejte v hobby marketech, ale pouze u autorizovaných prodejců STIHL a VIKING s kvalitním poradenstvím a servisem. Autorizovaný prodejce garantuje svými odbornými znalostmi to, že každý uživatel dostane takové nářadí, které je pro něj a účel jeho využití optimální. Prodejce vám vždy předá stroj připravený k provozu a bude vás informovat o správné a bezpečné obsluze, případně vám poradí s nákupem dalších pomůcek, příslušenství a ochranných prostředků. Podrobné informace o produktech a autorizovaných prodejcích STIHL naleznete na www.stihl.cz