1. Jaké jsou možnosti rozměrů pergol?

V podstatě jakékoli budete chtít! Velikost pergoly je řešena dle vašich přání, konkrétně na dané místo realizace. Navíc lze pergoly umístit jako samostojné v prostoru nebo upevnit částečně k opěrnému bodu - například k fasádě vašeho domu, abyste získali automaticky zvětšení obytného prostoru. O tom nejlepším způsobu uchycení vám poradí na showroomu WoodAl, kde získáte všechny potřebné informace. Realizovat tak můžete drobnou pergolu u svého domu, ale také prostorné kryté posezení u restaurace. V nabídce bioklimatických pergol můžete najít hlavní 3 typy, které nabízí rozdílné velikosti hlavních stojen a tím i rozličné variace jejich zatížení - tedy prostorových možností.


2. Stínění přesně podle vašeho gusta

K pergole si jde vybrat i různé varianty stínění. Začneme tedy od začátku - materiálově. Vybírat můžete buďto kompletní hliníkové pergoly se střešním lamelovým řešením nebo pergoly látkové. U druhé varianty získáváte stabilní opěrnou konstrukci, ovšem stínění je řešeno z pevného látkového materiálu, jehož posun je možné ovládat - tudíž si lze dopřát kompletní nebo jen částečně zastínění. Oby typy pergol navíc nabízí možnosti bočního screenového stínění nebo různých typů uzavření pergoly. V podstatě si tak jde vytvořit letní sídlo nebo posezení ve stylu zimní zahrady.

Bioklimatická pergola


3. A jakou barvu pergoly?


Budeme se opakovat, ale opět v podstatě jakoukoli barvu, co si budete přát. Tedy ze vzorníku RAL a u vyšších standardů kolekcí. Například varianta bioklimatických pergol BIO 120 nabízí základních 5 barevných variant. Nejčastěji se volí různé odstíny grafitové, ale oblíbenou se stává i bílá barva nebo přírodní hnědé tóny. Dokonale tak sladíte pergolu s vaším domem nebo okolím na zahradě.


4. Osvětlení, zásuvky a jiné elektroinstalace


Hliníková konstrukce pergol nabízí nejen stabilitu, ale také chytré řešení, co se elektroinstalace týče. Osvětlení pergoly formou světelných bodů nebo LED pásků asi nikoho nepřekvapí. Nejspíš ani to, že odstíny barevného spektra si můžete měnit stejně jako intenzitu osvětlení. Hliníkové rámy nabízí možnost estetické realizace kabeláže v konstrukci - čímž vznikne ničím nerušený výhled.

Bioklimatická pergola


5. Chytré pergoly s automatickými funkcemi

Chytrou domácnost je možné snadno realizovat i na své zahradě! Moderní bioklimatické pergoly nabízí meteorologická čidla a vy se tak nemusíte bát, že by vám do pergoly napršelo nebo nafoukalo listí. Čidlo zaznamená klimatické změny, a pokud jsou zrovna střešní lamely otevřeny, tak je automaticky uzavře. Stejně tak spustí i horizontální screenové rolety. Při přiznivém počasí se rolety opět automaticky vytáhnout. To vše můžete ovládat pomocí dálkového ovládání. S ním vás skutečně nemá co překvapit.

 

Už máte jasnější představu o tom, jak by vaše pergola měla vypadat?

Neváhejte kontaktovat odborníky na showroomu WoodAl v Centru bydlení a designu Křižíkova a vysněnou pergolu si nechat zrealizovat!