Za několik let spolupráce s místními firmami získali pracovníci společnosti mnoho cenných zkušeností, které nově zužitkovávají při budování nových průmyslových objektů.

Jednu z dlouhodobých spoluprací navázala firma Polaštík před deseti lety se společností Greiner Packaging, což je jeden z největších výrobců plastových obalů v oblasti potravinářských i nepotravinářských výrobků. Její efektivní síť se závody v 18-ti zemích po celém světě z této společnosti činí aktivního hráče na mezinárodním trhu. V České republice tato společnost sídlí v Neubuzi u Slušovic právě ve Zlínském kraji.

1


Během této několikaleté spolupráce vyrostl areál společnosti Greiner o několik průmyslových i administrativních budov, kolárnu pro zaměstnance a jiné. V roce 2013 byla dokončena také administrativní budova i skladové prostory Greiner assitec.

Neustále se rozrůstající centrální areál společnosti si žádal vytvoření nových prostor pro uskladnění a expedici. V roce 2015 začaly probíhat stavební práce vysokoregálového skladu, na kterých se společně se společností Polaštík podílela firma PS-MSI. Sklad je určen k expedici a v nynějších dnech na něm probíhají finální úpravy.

1


Průmyslová hala je řešena železobetonovou monolitickou konstrukcí. Na vyzdívky a příčky byl použit materiál pórobetonových tvárnic Ytong. Sádrokartonové příčky dodala společnost Knauf. Obvodový plášť tvoří kombinace izolačních sendvičových panelů Kingspan. Sekční vrata Spedos z pohledové přední části umožňují snadné naskladnění zboží.

Stavbu navrhla projekční kancelář Prost a její úspěšnou výstavbu provedla společnost Polaštík realizace staveb. Sklad dosahuje délky téměř 100m, šířky 77m a výšky 16m a díky tomu nabízí dostatek pracovního prostoru k užívání.

3


Nová hala vhodně zapadá do celkové architektury celého objektu - jednoduchého a často preferovaného čistého stylu. Design funkční haly je jednoduchý a barevně laděný do decentní šedé barvy v kombinaci s modrým a červeným pruhem. To je do budoucnosti zárukou nadčasovosti a dlouho neměnného vzhledu.

Poznarová Pavla