Přes 50 % objemu transakcí, tj. 151 000 m², bylo uzavřeno na hlavním trhu CTP v České republice. Mezi klíčové aktivity patřila úprava již existujícího objektu patřícího německému maloobchodnímu řetězci Lidl v CTParku Plzeň o rozloze 30 000 m2. Dále CTP pronajalo společnosti PPG plochu o rozloze 6 000 m2 v CTParku Modřice, společnost Autoneum podepsala rozšíření o 8 000 m2 v CTParku Bor a další klient souhlasil s pronájmem plochy o rozloze 22 000 m2 v CTParku Aš.

Zájem o naše služby je na našem hlavním trhu stále silný, zaznamenali jsme nárůst požadavků především od společností z oblasti automobilového průmyslu, elektroniky a sektoru e-commerce. Naše kapacity jsou naplněné z více než 90 %, začínáme tedy stavět, abychom uspokojili rostoucí poptávku,“ konstatuje obchodní ředitel CTP Jaroslav Kaizr.

Během prvního čtvrtletí se také zvýšila nájemní aktivita v Rumunsku. Celkem se na tamním trhu podepsaly nájemní smlouvy na více než 60 000 m2. Mezi největší uzavřené nájemní smlouvy v zemi za první čtvrtletí patřila smlouva společnosti OTZ na 15 000 m2 spolu se společností Laboratoarele Fares Bio Vital, která si pronajala dalších 3 000 m2 v CTParku Deva.

Zaznamenáváme vysokou poptávku napříč Rumunskem, která je hnána dopředu především logistikou třetích stran a výrobním sektorem,“ uvádí Marian Orzu, vedoucí obchodního rozvoje a nájmů pro CTP Rumunsko.

Na Slovensku bylo během prvního čtvrtletí pronajato 19 000 m2, přičemž 10 000 m2 připadlo společnosti Lear Corporation v CTParku Voderady a přibližně 3 000 m2 společnosti Faurecia v CTParku Žilina.

Akvizicí CTParku Nitra a CTParku Trnava ve čtvrtém čtvrtletí minulého roku dosáhlo CTP ideální pozice pro podporu růstu výrobního a automobilového sektoru na Slovensku, který odstartovalo oznámení o otevření nového závodu Jaguar-Land Rover,“ říká regionální ředitel CTP Tomáš Budař.

Pozitivní byly pro CTP i první měsíce působení na novém trhu v Maďarsku, kdy došlo k podepsání nájemních smluv na 30 000 m2, přičemž většina (27 000 m2) je v CTParku Tatabanya.

Zažíváme postupný nárůst poptávky po nových prostorách v Maďarsku, což je důkaz toho, že maďarská ekonomika je na vzestupu. Společnosti se stávají sebevědomější a hledají prostor pro expanzi a my tohoto trendu chceme využít,“ uvádí investiční manažer pro Maďarsko Csaba Hegedűs.

Portfolio průmyslových nemovitostí třídy A společnosti CTP má pronajímatelnou plochu o rozloze zhruba 3,5 milionu m2 (údaj platný k 31. prosinci 2015). Společnost CTP zároveň aktualizovala svůj závazek, že ke konci roku 2018 vzroste rozměr pronajímatelné plochy na 5 milionů m2.

CTP Invest, spol. s r.o.
www.ctp.eu