Stále je ještě aktuální kompaktní nábal pancíře, který umožňuje využít boxy a bočnice menších typových velikostí. Tato řešení snižují cenu hotového výrobku a i rozměrné roletové systémy tak působí zvláště elegantně.

Nyní jsou boxy vysoce odolné a jakéhokoliv tvaru
Sortiment ochranných boxů ALUTECH doplnily extrudované boxy 20° a 45°. Odlišují se vysokou mechanickou odolností a jsou charakterizovány ­jednoduchostí a snadnou montáží. Nové produkty jsou dostupné v pěti nejoblíbenějších typových velikostech od 137 do 205 mm. Paleta se skládá ze 6 barev s matnou a z 19 barev s lesklou texturou.Skupina ALUTECH tedy může nabídnout zákazníkům rozšířený sortiment ochranných boxů a bočnic. Nyní jsou k dispozici boxy jakéhokoliv tvaru – kulaté, půlkruhové, 20° a 45°, a to ve dvou variantách – válcované a extrudované.

Nové bočnice.Upevnění bez navrtávání
Bylo představeno nové řešení, které zjednodušuje montáž roletových systémů – 45 ° bočnice SF45/u se systémem rychlého upevnění bez navrtávání. Hlavním rysem SF45/u jsou speciální čepy pro upevnění držáku na motory a nosníků bez vrtání bočnice. Konstrukce nových bočnic umožňuje instalaci i dalších zařízení a zafixování kabelu. Barevná škála zahrnuje 25 barev.Zejména pro nové bočnice byly navrženy náběhy, které lze snadno namontovat / demontovat i na hotovém objektu, což činí obsluhování roletového systému zvláště komfortním. Tyto náběhy, vyrobené z odolného plastu, garantují dlouhou životnost. Aero­dynamický tvar zajišťuje lepší skluz pancíře.

Nové profily. Optimální konfigurace,  kompaktní nábal
Rok 2015 je také ve znamení výroby nových válcovaných profilů: ARH/37S (N) s mimořádně tvrdou pěnovou výplní a AR/37S (N) se standardní pěnovou výplní. Oba profily mají optimální konfiguraci, která zajišťuje kompaktnost nábalu a umožňuje využít boxy menší typové velikosti. Profily ARH/37S a AR/37S jsou k dostání v nejvíce poptávaných barvách – bílá, hnědá, béžová, stříbrná metalíza, a také v novém odstínu – grafit.Díky optimální tloušťce pásu a super-tvrdé výplni může být profil ARH/37S úspěšně použit pro uzavření otvorů až do šířky 5,8 m (třída 1 EN13659). Pro svoji odolnost proti vylomení je srovnatelný s extrudovanými profily.

Nové bezpečnostní závěsy. Inovativní s dlouhou životností
Nové bezpečnostní závěsy RGM/Q poskytují mimořádně kompaktní nábal pancíře a mohou se pochlubit svou důkladnou propracovaností. Jsou vyrobeny z vyztuženého plastu a mohou být použity v elektrických roletových systémech až do 30 Nm. Patentovaná řešení skupiny ALUTECH, která se používají u nových bezpečnostních závěsů, usnadňují servis roletových systémů i montáž závěsu a také snižují abrazi pancíře. Podle provedených testů zámky RGM/Q spolehlivě fungují až 13 let (při otevírání 2x denně) při zachování celistvosti nátěru. 

Nové vlastní technologie
Společnost úspěšně zavedla do výroby dvě vlastní patentovaná řešení:Patent No1 – zásuvný prstenec, díky kterému se závěs snadno montuje / demontuje, a to i u roletových systémů s omezeným přístupem, například se zabudovanými boxy.Patent No2 – plastová obložení, která snižují abrazi pancíře a navíc plní funkci pružiny.

Podpůrný systém hřídele. Nyní kombinované roletové systémy s šířkou až 6 m
Skupina ALUTECH se také postarala o odolnost a snadnou instalaci kombinovaných roletových systémů. K dodávce se nabízí nový podpůrný systém hřídele. Jelikož se jedná o pevnou kovovou konstrukci, eliminuje prohnutí hřídele u roletových systémů s jednotným řízením a umožňuje instalovat dvojité kombinované roletové systémy s šířkou až 6 m. Zároveň tato podpora umožňuje šetřit: díky lepším parametrům nábalu pancíře mohou být použity hřídele, boxy i bočnice menších rozměrů.Kromě toho se na trhu objevily nové bočnice pro kombinované roletové systémy s jednotným řízením. Hlavní výhodou nových bočnic je průchozí otvor, který umožňuje jednoduchou a pohodlnou montáž, a pokud je to nutné, i demontáž hřídele.Skupina ALUTECH neustále rozšiřuje sortiment roletových systémů. Konstruktéři společnosti se zaměřují na řešení, která, spolu se zvýšením výkonu produktů, ulehčí montáž a instalaci.Systémy ALUTECH jsou instalovány na milionech míst v 65 zemích světa.Vysokou kvalitu produkce ALUTECH potvrzují odpovídající certifikáty a protokoly o zkouškách od akreditovaných mezinárodních společností a od předních výzkumných center (Německo, Švýcarsko, Česká republika, Rusko, Bulharsko).

centrála: mobil: +375 44 733 77 02, e-mail: export@alutech.by
zastoupení ČR: CTPark Bor, Nová Hospoda 19, Hala B3,
348 02 Bor u Tachova, D5-EXIT 128,
tel.:  +420 374 634 007
www.alutech-group.com