Kromě toho společnost rozšířila nabídku v oblasti šikmých a plochých střech o systémové příslušenství a představuje u konstrukčních aplikací neméně inovativní, ekologicky udržitelné a tlaku odolné polyuretanové produkty.

Puren novinky na BAU 2015: schválení nových kontaktních zateplovacích systémů pro fasády na bázi PIR a mnoho dalšího.
Na BAU 2015 se u firmy Puren gmbh točilo vše kolem izolačních systémů. V centru pozornosti stál především Purenotherm, což je nadmíru energeticky úsporný, hospodárný, ekologický a po všech stránkách bezpečný vysoce účinný izolační materiál pro kontaktní tepelně izolační fasádní systémy. V dostatečném předstihu před mezinárodním veletrhem v Mnichově udělil Německý ústav pro stavební techniku (DIBt) podniku na Bodamském jezeře na podzim 2014 po několikaletých rozsáhlých šetřeních a zkouškách provedených renomovanými ústavy „STO pro kontaktní tepelně izolační fasádní systémy“.  Zvláštně potěšena je firma Puren také skutečností, že již nyní jsou k dispozici první zařazení do KZS u systémových partnerů z oblasti fasád a další budou následovat v brzké budoucnosti.

Protipožární systémy ETICS firmy Puren
Také v oblasti požární ochrany jsou  kontaktní zateplovací systémy z Purenothermu velmi přesvědčivé. Izolační hmota PIR se netaví, nedoutná, a neodkapává při požáru. Naproti tomu povrch vlivem plamene karbonizuje podobně jak je tomu u masivního dřeva, zastaví přívod kyslíku a tím zamezí vzniku požáru. V případě požáru na fasádě je šíření požáru minimální, což přispívá k ochraně budovy a bezpečnosti jejích obyvatel. Rozsáhlé testy toto několikrát potvrdily jak při standardizovaných požárních testech, tak při pokusech na „skutečných“ fasádách domů. Proto DIBt před nějakým časem potvrdil schválení Purenothermu jako takzvané protipožární pásy ke kompletní tepelněizolační ochraně fasádních systémů z polystyrenu o tl. 100-300 mm.

Šikmé střechy
U šikmých střech jsou kromě rozšíření tloušťky izolace až na 220 mm u Puren Plus a Puren Protect a dosažení lepších izolačních hodnot pro desky s povrchem kašírovaným hliníkem, a to od tl. 20 mm při lambdě 0,022.

Systémové doplňky ploché střechy
Novinkou izolace plochých střech a příslušenství plochých střech je například nová, velkoformátová izolační deska Puren FD-XL, která je zvláště vhodná svými rozměry 2400 x 1200 mm a tloušťkou100, 120, 140 a 160 mm pro velké střešní plochy a ještě rychlejší pokládku tepelné izolace. Puren příslušenství pro ploché střechy uzavírá nová lepicí pěna Puren PU pro lepení izolací plochých střech Puren a také PU lepicí pistole Puren a vhodné čisticí prostředky.

Konstrukční systémy
Obchodní oddělení zaměřené na "průmysl" se zabývá v letošním roce převážně sortimentem tlaku odolných polyuretanových konstrukčních izolací. Díky těmto produktům o objemové hmotnosti od cca 80 do 300 kg/m³, na rozdíl od 30 kg/m³ u běžných polyuretanových izolačních hmot, představuje Puren jako jeden z mála specialistů na polyuretanové materiály řešení tepelných mostů a zlepšení tepelněizolačních vlastností takových stavebních prvků jako jsou okna, dveře, zimní zahrady, ale také světlíky. Dále firma Puren nabízí firmám působícím v oboru stavebních hmot zajímavé polotovary ve formě bloků, desek, přířezů nebo individuálních tvarovek.

Udržitelnost jako pojítko
Všechny oblasti na veletržním stánku Puren sdružovalo téma ekologie a udržitelného rozvoje.

Polyuretanový svět zážitků  Puren
Ve speciálním světě zážitků představila firma Puren na svém veletržním stánku všudypřítomnost polyuretanových produktů v jednotlivých oblastech života. Na četných příkladech byly demonstrovány především vlastnosti jako: zdravotní nezávadnost, vhodnost pro alergiky, odolnost proti plísni, nepřítomnost biocidů a také příznivý vliv na životní prostředí.

www.puren.cz