Špičkové tmely Sheetrock, jejichž původem jsou Spojené státy, jsou primárně určeny pro tmelení sádrokartonu, omítek a betonů. Vynikají zejména v jednoduchosti nanášení, a to v tenkých vrstvách, dále výbornou přilnavostí k podkladům, pomalu nabíhající závěrečnou pevností nutnou pro aplikaci malby či tapety, a navíc jsou velmi snadno brousitelné.

Portfolio tmelů Sheetrock, které existují na trhu již od roku 1953, zahrnuje jednak klasické tmely pro finální tmelení sádrokartonů a vyhlazení povrchů omítek a betonů, ale samozřejmě rovněž i speciální tmely pro efektivní a rychlé celoplošné stříkání povrchů (kvalita Q4). V nabídce dále nechybí praktické a šikovné pomůcky zvyšující v maximální míře efektivitu práce s těmito tmely, jako například výztužné pásky určené do rohů a lomů konstrukcí a řada dalších. V sortimentu najdete i potřebné nářadí a profesionální vybavení pro míchání, nanášení a broušení tmelů, rovněž i systémy pro snadnou ochranu rohů a povrchů bez prasklin.

V první fázi se na trh dostávají produkty Knauf Sheetrock All Purpose Super Finish, což je univerzální pastózní tmel pro finální tmelení sádrokartonových desek a vyhlazování omítek a betonů, dále Knauf Sheetrock Plus 3 Leightweight, což je specializovaná o 35 % lehčí verze tmelu All Purpose, rovněž také Knauf Sheetrock Dust Control, tedy lehčený renovační tmel se sníženou tvorbou prachu při broušení a nakonec Knauf Sheetrock First Coat, tedy základní malířský nátěr určený pro Sheetrockem vystěrkované a vybroušené podklady.

www.knauf.cz