Uplynulý 15. ročník největšího veletrhu pro stavbu a renovace střech ve střední Evropě potvrdil stálý zájem o tento obor. Účastnili se jej jako vždy největší výrobci i dodavatelé z oboru střech a další dlouhodobě vystavující společnosti. Úspěchem byla účast řady firem, které se zde prezentovaly poprvé. Představena byla široká škála nových produktů, z nichž se mnohé utkaly i v prestižních soutěžích.

Ve dnech 23. – 25. ledna 2014 proběhne v PVA EXPO PRAHA Letňany další ročník trojlístku veletrhů Střechy Praha, Solar Praha a Řemeslo Praha. Akce podruhé doplní veletrh For Pasiv, který se věnuje nízkoenergetické výstavbě a provozu pasivních a nulových budov.

Program veletržního dění bude plný prestižních akcí. První den se bude konat jubilejní 15. ročník Konference Izolace 2014, jejímž pořadatelem je expertní a projektová kancelář A.W.A.L. Předchozí ročník konference se věnoval poruchám plochých střech, letošní zahrne především problematiku šikmých střešních plášťů.
Jedním ze zvýrazněných témat  veletrhu Střechy Praha budou Obvodové pláště budov. Řešit se budou například společné funkční požadavky pro obvodové pláště a střechy jako jsou mechanická odolnost, požární bezpečnost, ochrana zdraví, ochrana proti hluku, bezpečnost při užívání, úspory energie a tepla či estetické požadavky.

Specializovaný veletrh Solar Praha zaměřený na úspory energií a alternativní zdroje energie oslaví v roce 2014 své 10. jubileum. Solar Praha zahrnuje veškeré alternativní zdroje energie jako jsou fotovoltaika, solární termika, větrné i malé vodní elektrárny, využití biomasy, kogenerace, tepelná čerpadla a akumulace vyrobené energie. Další oblastí veletrhu jsou úspory energií obecně, od úspor elektřiny, vody či výstavby nízkoenergetických budov. Jednou z aktivit k tomuto jubileu bude bezplatné poradenské centrum, kde návštěvníci získají zdarma na jednom místě ucelené a aktuální informace z oblasti úspor energií a využívání alternativních zdrojů energie, včetně konzultací s odborníky pro úspěšné získání dotací. Novinkou bude sekce Šetrná doprava, jejímž partnerem je magazín HYBRID.CZ. Ten se tématem alternativní dopravy,  která zahrnuje např. hybridní auta, auta na plyn (CNG/LPG), elektromobily, elektroskútry či elektrokola, podrobně zabývá déle než sedm let.

Pokračovat bude letošní premiérový veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků s názvem Řemeslo Praha. První ročník byl úspěšný, s řadou praktických ukázek, kde si nářadí či jiné exponáty mohli návštěvníci sami vyzkoušet.

Tradičně bohatý doprovodný program zahrne kromě přednášek, seminářů a diskusí pro odbornou i laickou veřejnost i praktické prezentace nových produktů včetně řešení technických detailů a ukázek technologických postupů. Na své si tak přijdou jak široká veřejnost tak stavební odborná veřejnost -  projektanti, architekti, realizátoři a zástupci stavebních firem, zástupci měst a obcí, vlastníci domů či bytů. Vybrané semináře jsou pravidelně akreditovány Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) a zařazeny do programu celoživotního vzdělávání.

Přihláškové materiály jsou k dispozici na webových stránkách veletrhů www.strechy-praha.cz.  Včasné zaslání vyplněných přihlášek k účasti do 30. 9. 2013 bude zvýhodněno nižší cenou za výstavní plochu.

Na shledanou na odborných veletrzích Střechy Praha, Solar Praha a Řemeslo Praha 23. –25. 1. 2014 na výstavišti v Praze Letňanech!