Na co se v rámci 26. ročníku můžete těšit?
Veletrh představí novinky a inovace pro nadcházející sezónu, zejména v oblasti střešních materiálů, nářadí a strojů, fotovoltaiky a využívání dalších obnovitelných zdrojů energie.

Veletrhu se účastní nejvýznamnější výrobci a dodavatelé střešních a stavebních materiálů, a ne jinak tomu bude i nadále. „Účast na našem veletrhu již potvrdili významní lídři trhu i úspěšné české rodinné firmy. Prezentovat se budou například společnosti Austrotherm, Besk, Evromat, Fenestra, Juta, Keramet, Lindab, Mafell, Nedzink, Pama, Prefa Aluminiumprodukte, Rockwool, Roto, Satjam, Sema, Stanley Black & Decker, Střechy Comax, Swisspearl, Toyota Material Handling, Velux, Wienerberger a mnoho dalších. Kromě produktových novinek najdete na jejich stáncích vždy něco navíc v podobě praktických ukázek, veletržních slev či soutěží o hodnotné ceny. Tyto expozice budou jistě pro návštěvníky lákadlem,“ říká ředitelka veletrhu Jitka Šefránková.

Větší zviditelnění klempířiny
Velkou výstavní plochu zaujmou expozice věnované klempířským strojům a potřebám pro klempíře. Jedním z nových vystavovatelů v tomto oboru je firma Klempířství a stroje Švajcr. Její zástupce Adam Švajcr má velké plány: „Chystáme se představit CNC technologie v klempířském oboru, které zahrnují propojení strojů s mobilními aplikacemi. Uvidíte vysoce sofistikované stroje jako ohýbací a dělící stroje, nůžky a profilovací stroje. Stroje si samy dokáží připravit ohýbací plán, spočítat požadované rozměry plechů na střechy, nastavit a přizpůsobit střihy apod.“. Zajímá Vás klempířina? Přijďte se inspirovat!

Festival dřeva a nářadí: tradiční a oblíbená součást veletrhu
Již 6. ročník Festivalu nabídne novinky z oblasti nářadí, nástrojů, techniky, ale i pracovního oblečení. Těšit se můžete na atraktivní ukázky nejmodernější techniky a digitalizovaných nástrojů, ale také ukázky tradičních řemeslných postupů.

Solární energie a poradenství
Firmy zaměřené na střešní fotovoltaiku a využívání solární energie budou mít na veletrhu významné zastoupení. Odborné rady získají návštěvníci na stánku České fotovoltaické asociace. Ředitel asociace Petr Maule vysvětluje: „Na veletrhu pomáháme lidem lépe se zorientovat ve složité problematice energetických úspor a snažíme se najít optimální řešení pro jejich domovy. Doporučujeme, jak správně postupovat při výběru montážní a instalační firmy, vždy s ohledem na dodržení stávající požární a elektrické bezpečnosti.“

Informační portál Naše střecha
Při letošním ročníku představil pořadatel významnou novinku, kterou bylo spuštění informačního portálu www.nasestrecha.cz. Portál nabízí čerstvé a hlavně spolehlivé informace a praktické rady pro všechny, kteří se zajímají o střechy, energeticky úsporné technologie a moderní bydlení. Na veletrhu se bude portál Naše střecha prezentovat svou vlastní expozicí a jeho zástupci velmi rádi přiblíží zájemcům jeho obsah, vize a možnosti prezentace.

Veletrh jako kaleidoskop příležitostí
Veletrh STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO je největší akcí svého druhu v oboru a představuje jedinečnou příležitost k navázání nových kontaktů, k setkání s obchodními partnery, získání nápadů a inspirace. Kromě toho nabízí bohatý doprovodný program s mezinárodními konferencemi, odbornými diskusemi a praktickými ukázkami. Pro firmy je účast na veletrhu zase příležitostí představit se odborné i široké veřejnosti a získat nové zakázky. Akce je tedy kaleidoskopem nejrůznějších příležitostí pro každého. Nenechte si ji ujít.

Více na www.strechy-praha.cz