Jak využít střechu a energii ze slunce? Jak postupovat při rekonstrukci domu? Co je nutné vědět před instalací domácí fotovoltaické elektrárny? Jak získat dotaci? Jak opravit střechu a fasádu? Jak zvýšit energetickou soběstačnost?

Odpovědi získáte na veletrhu, kde se představí klíčoví výrobci a dodavatelé střešních materiálů, zelených střech, dřevěných konstrukcí, izolací, střešních oken, doplňků, okapových systémů, fasádních systémů, nářadí a strojů. Rozsáhlá bude nabídka solárních systémů, bateriových úložišť nebo systémů nabíjení. Nebudou chybět expozice dodavatelů energií, kteří budou mít pro návštěvníky připraveny aktuální cenové nabídky. I ostatní komodity jsou výborně zastoupeny a veletrh tak nabídne komplexní řešení napříč celým oborem. Doplní jej dále souběžné akce For Pasiv o nízkoenergetických a pasivních stavbách a For Wood s přehlídkou dřevostaveb.

FOTOVOLTAIKA DOMINANTOU DOPROVODNÉHO PROGRAMU

Těšit se můžete na pestrý doprovodný program, kdy se konají hned tři velké konference a mnoho dalších seminářů. Celým programem se bude prolínat téma bezpečnosti střech, na kterých je instalovaná fotovoltaika, včetně doporučení a rad z praxe pro pořízení fotovoltaické elektrárny a bateriových systémů. Program se bude věnovat i energetice a ekonomice rodinných domů, bytových domů a obcí, optimalizaci provozu včetně dotací, komunitní energetice i agrofotovoltaice. Aktuální trendy v oblasti zelených střech a fasád se promítnou nejen do nabídky na výstavní ploše, ale i do přednášek, kde budou řešeny otázky projektování a budování zelených střech, jejich údržba i problematika biosolárních střech kombinujících zelenou střechu s fotovoltaikou. Cenné praktické rady a zkušenosti zazní také od zástupců Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů.

FESTIVAL DŘEVA A NÁŘADÍ JIŽ POPÁTÉ SOUČÁSTÍ VELETRHU

Veletrh tradičně nezapomíná ani na řemeslníky, kutily a milovníky dřeva. Co zde bude k vidění? Široký výběr nářadí mnoha světových značek, ukázky specifických tesařských a truhlářských technik a návštěvníci budou moci vyhrát pěkné ceny v soutěžích zručnosti. Z výrobků zde kromě oblíbených pergol bude například novinka s názvem Tulito od firmy Tesario. Jedná se o jednoduché a praktické řešení bydlení na zastavěné ploše 25 m2, které nevyžaduje stavební povolení.

„Veletrh Střechy-Solar-Řemeslo již 25 let zastřešuje nejen místo pro společnou prezentaci všech aktuálních novinek, ale především vytváří prostor pro setkávání a výměnu zkušeností. A to jak mezi koncovými zákazníky a firmami, tak mezi odborníky navzájem. Letos při svém významném jubileu bude nejrozsáhlejší za dobu své existence,“ říká ředitelka veletrhu Jitka Šefránková.

Přijďte se inspirovat a načerpat informace o novinkách a trendech v oboru. Na stáncích vystavovatelů bude navíc připravena řada soutěží o hodnotné ceny, včetně střechy na rodinný dům!

PRAKTICKÉ INFORMACE
KDY: 15.–17. 2. 2024, čt a pá 10–18 h, so 10–17 h
KDE: PVA EXPO PRAHA Letňany, Beranových 667, Praha 9
ZLEVNĚNÁ VSTUPENKA: k zakoupení na www.strechy-praha.cz