V posledních letech svou pozornost zaměřuje i na rozšíření služeb v oblasti veřejného osvětlení. Díky spolupráci se světovým lídrem v osvětlovacích technologiích, společností GE Lighting, může svým zákazníkům nabídnout osvědčené i inovativní technologie pro veřejné osvětlení.

V rámci služeb v oblasti veřejného osvětlení ELKOV elektro nabízí zdarma svým zákazníkům:
•    zpracování světelně-technických návrhů osvětlení,
•    pomoc při výběru úsporných světelných zdrojů a účinných svítidel,
•    zpracování cenové kalkulace s výpočtem návratnosti investice,
•    poradenství při regulaci soustav veřejného osvětlení,
•    zajištění finančních prostředků formou
leasingu,
•    zprostředkování elektroinstalační firmy k provádění montážních prací,
•    samozřejmostí je ekologická likvidace
starých svítidel a světelných zdrojů.

V nabídce svítidel pro veřejné osvětlení v poslední době zaznamenávají velkou oblibu svítidla společnosti GE Lighting. Jako největší současný výrobce světelných zdrojů na světě může GE Lighting svým zákazníkům nabídnout širokou škálu vysoce kvalitních světelných zdrojů a svítidel pro nejrůznější aplikace.

Současným trendům ve veřejném osvětlení nejvíce odpovídají svítidla M2A, která osvětlují většinu veřejných míst v Brně, Jihlavě, ale svítí i na mnoha místech ve Zlíně, Ostravě, Olomouci, Třebíči a dalších. Pokud byste se porozhlédli po místech světového významu, najdete je třeba na Times Square nebo na letišti JFK v New Yorku. Svítidla M2A jsou určena pro osvětlení vozovek, ulic, náměstí, parků, parkovacích ploch, průmyslových a provozních ploch.

Osazením svítidla M2A indukční výbojkou značky LVD o výkonu 40 nebo 50  W, dosáhnete něčeho, o čem se většině z nás donedávna ani nesnilo. Dostanete do ruky svítidlo, které při spotřebě 50  W (příkon svítidla se sodíkovou výbojkou o výkonu 70  W bývá běžně 85 - 95  W) dokáže splnit normu venkovního osvětlení ME6 při rozestupu mezi svítidly až 45  m, a to ve všech pěti požadovaných parametrech.

Získáte tím navíc i řešení, které má nejen perfektní distribuci světelného toku, ale také se samo v dešti omývá. V České republice jsou tato svítidla umístěna v počtu více než 90 000 ­kusů a i po 15 letech, kdy byla u nás poprvé nainstalována, lze pozorovat, že po omytí deštěm vypadají stále jako nová.

Optická část, kromě hermetického uzavření splňující krytí IP65, obsahuje systém uhlíkové filtrace. Není z žádného laciného plastu, ale z robustního hliníkového korpusu odolného vůči zásahu vandalů, a to takřka jakoukoli dostupnou metodou. Stejně tak i speciálně tvarovaný prizmatický refraktor je vyroben v úpravě „antivandal“.

V podobě s indukčními výbojkami LVD dosáhnete životnosti světelného zdroje 100 000 hodin bez blikání, s okamžitým startem i restartem a indexem podání barev přes 80, což je velmi  důležité jak pro oko, tak pro kamerové systémy. Teplotu světla lze nastavit, dle výběru, od 2700  K až po 6500  K (standardně bývá 5000  K). Odolnosti vůči přepětí  je až do 280  V, odolnost vůči podpětí až do neuvěřitelných 100  V. Další nespornou výhodou tohoto svítidla je i to, že pro jeho funkčnost nemá žádný vliv, zda svítí v podmínkách  +30 °C nebo -30 °C.

ELKOV elektro a.s.
Kšírova 255, 619 00 Brno
www.elkov.cz