Aquarea T-CAP představuje perfektní řešení pro instalaci v nových
i rekonstruovaných budovách, zejména pak v případech, kdy je kladen důraz na udržení výkonu i při teplotách -7 °C nebo -15 °C. Díky tomu lze pro vytápění zajistit dostatečný výkon i bez pomoci externí topné jednotky, a to dokonce i při extrémně nízkých teplotách.

Jakub Šachl, manažer pro Českou a Slovenskou republiku, vysvětluje: „Prostřednictvím produktu Aquarea T-CAP plně naplňujeme svůj cíl, kterým je dodávat produkty patřící na absolutní výkonnostní špici, jež si zároveň udržují čelní pozici pelotonu inovací. Tepelné čerpadlo Aquarea T-CAP jsme vyvinuli jako odpověď na poptávku po ryze „zeleném“ systému vytápění a klimatizace, který je mnohem flexibilnější a nákladově příznivější než tradiční kotle na fosilní paliva. Schopnost zajistit horkou vodu o teplotě až 55 °C činí z produktu Panasonic Aquarea T-CAP ideální volbu pro instalaci do nových, ale také v moderním duchu rekonstruovaných nemovitostí, a to včetně těch se zastaralými radiátory. Díky snadné instalaci a rozsáhlé praktické
i softwarové podpoře se navíc Aquarea T-CAP stává snem každého instalatéra.

Tepelné čerpadlo Aquarea Total Capacity

Panasonic Aquarea je topný a klimatizační systém typu vzduch-voda představující ideální řešení pro nové i starší budovy, neboť nabízí značné snížení nákladů na instalaci i následnou údržbu. Na rozdíl od geotermálních instalací u nových budov odpadá nutnost provádění vrtů či výkopových prací, navíc není zapotřebí ani plynová přípojka, komín nebo palivová nádrž. V případě rekonstrukcí a modernizací lze zařízení snadno připojit
ke stávajícímu topnému systému s nízkoteplotními radiátory nebo vyhřívanou podlahou.

Se stoprocentním výkonem i při -15 °C a vysokým topným faktorem (COP) 4,74 produkt Aquarea T-CAP spolehlivě zaručuje vysoké úspory i v případě extrémně nepříznivých teplotních podmínek, takže plní i úlohu stabilního zdroje horké vody. Skvěle se tak hodí pro použití v chladných oblastech, kde díky svému vysokému výkonu zachovává požadovanou teplotu vody.

Uveďme si příklad:

  • Když venkovní teplota dosahuje 7 °C a výstupní teplota vody činí 55 °C (v případě použití starých radiátorových systémů nebo sanitárních zásob horké vody), zůstává hodnota topného faktoru (COP) stále na hodnotě 2,90. Efektivnost nakládání s elektrickou energií je díky tomu v porovnání s běžným elektrickým ohřívačem 2,9krát vyšší.
  • Při nízkých venkovních teplotách -7 °C a výstupní teplotě vody 55 °C se topný faktor stále drží na hodnotě 2,0. „Jedná se skutečně
    o nevídaný výkon. V těchto náročných teplotních podmínkách náš systém na trhu jednoduše nemá konkurenci
    ,“ říká Jakub Šachl ze společnosti Panasonic.

Aquarea T-CAP

Aquarea: až 78% úspora energie

Až 78 % tepla vyrobeného tepelným čerpadlem je zdarma, protože pochází z venkovního vzduchu. Tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea T-CAP nabízí až 78% úsporu nákladů na vytápění v porovnání s elektrickými ohřívači. Například 9kW systém Aquarea má topný faktor 4,74 - to znamená, že na každý spotřebovaný kW elektřiny vrací 4,74 kW energie, tedy o 3,74 kW více než běžný systém elektrického vytápění, jehož maximální topný faktor má hodnotu 1. Uvedený příklad v přepočtu na finance odpovídá 78% úsporám. Spotřebu energie lze dále snížit připojením solárních panelů
k systému Aquarea.

Produktová řada Aquarea T-CAP se skládá z 9 a 12kW variant dostupných v jednofázovém i třífázovém provedení. Toto vysoce výkonné tepelné čerpadlo spolehlivě pracuje i při venkovních teplotách kolem -20 °Ca v parném létě poslouží jako efektivní systém klimatizace.

Systém Panasonic Inverter+: komfort, úspory a vysoký výkon i při velmi nízkých teplotách

Jakmile během několika okamžiků dosáhnete požadované teploty, systém Inverter+ pozvolna přizpůsobí výkon jednotky ve snaze udržet podmínky v místnosti na stabilní hodnotě. Díky tomu se nemusíte obávat náhlých teplotních změn, které by ohrozily vaše pohodlí, a to ani v případě, kdy se v průběhu času výrazně mění venkovní teplota. Výsledkem je mimořádná efektivnost a vysoká míra komfortu.

Stejně jako T-CAP, je i systém Panasonic Aquarea dostupný ve dvou verzích: standardní tepelné čerpadlo a vysokoteplotní tepelné čerpadlo Aquarea HT (výstupní teplota vody 65 °C).

Dostupnost

Jednofázová jednotka Aquarea T-CAP: červen 2011
Třífázová jednotka Aquarea T-CAP: září 2011
Aquarea HT: prosinec 2011

www.panasonic.eu