Nabízí ucelený systém polypropylenového potrubí a tvarovek průměrů 16 až 110 mm, tlakových řad PN 10, 16 a 20 a to včetně vícevrstvých trubek s hliníkovou vložkou STABI. K tomuto sortimentu nabízí k jeho montáži nářadí a mimo jiné také izolaci z pěněného polyetylénu odpovídajících rozměrů. Společnost dnes sídlí v bývalém areálu Škody Praha v Čelákovicích, který postupně modernizuje. V posledních letech zaznamenává společnost FV-PLAST, a.s. největší rozvoj od svého založení v roce 1990. V současné době firma FV-PLAST, a.s. zcela smazala náskok vývoje západních výrobců a vyvinula na nových výrobních linkách i prvky, které naopak pro tyto západoevropské firmy – odběratele vyrábí a dodává.
Není to náhoda, že jsme společnost  FV-PLAST, a.s. navštívili letos na veletrhu tepelné a sanitární techniky ISH 2011 v německém Frankfurtu. Mohli jsme se detailně seznámit s výrobky na jejich expozici, které zde tato společnost představovala svým stávajícím a novým odběratelům.

Naši redakci zajímalo, zda se českým firmám vyplatí ve Frankfurtu vystavovat své výrobky v tak obrovské konkurenci firem západní Evropy.

Na tyto naše otázky nám odpověděl obchodní ředitel pan Georgios Karadzos, člen představenstva, přímo ve Frankfurtu na jejich výstavní expozici.

Vážený pane Karadzosi, můžete našim čtenářům sdělit vaši obchodní strategii v souvislosti s účasti na Veletrhu ISH Frankfurt?

Význam naší účasti zde na výstavě je, abychom se dostali na jiné trhy, to znamená, že sem do Frankfurtu přijíždí jiní zájemci, a to nejvíce z arabských zemí a z Jižní Ameriky, kde se produkty, které naše společnost vyrábí, ve velké míře používají. Chceme se tímto před nimi zviditelnit, aby naši firmu poznali a věděli, že v České republice existuje společnost, která produkuje vysoce kvalitní výrobky, které jsou zhotovovány na moderních německých výrobních strojích s tou nejlepší kvalitou.

Jaké jsou vaše obchodní poznatky po druhém dni výstavy? Jaký je zájem o vaše produkty?

Naše strategie účasti na tomto veletrhu se potvrdila podle mého předpokladu pozitivně. Jak už jsem zmínil, jsou tu úplně jiní zájemci, zákazníci, kteří do Čech na výstavu nepřijedou. My se vždy prezentujeme v Moskvě a Kyjevě, kde veletrh navštíví také úplně jiní klienti.

Na které produkty jste se zde na veletrhu zaměřili a jaké chcete představit návštěvníkům?

Je to polypropylen, plastové rozvody pro teplou i studenou vodu a pro topení. Představujeme zde náš nový výrobek - trubku se skelným vláknem. Ale samozřejmě i my se zde poohlížíme po dalších možnostech rozšíření naší výroby o něco nového, o co je očividný zájem. Jak jsem již sdělil, chceme poznat zákazníky zde v Německu a zaměřit se na další možné nové trhy.

Budete se účastnit některé z výstav v České republice?

Naše společnost vystavuje každým rokem na výstavě AQUATHERM Praha. To je vlastně naše stěžejní výstava v Čechách, kam přijíždí naši nejen čeští ale i zahraniční zákazníci a zde také podepisujeme kontrakty na následující rok.

Vaše obchodní strategie se v uvozovkách přemístila z východu na západ, ale východ neopomíjíte, neboť zde již obchodujete řadu let. Můžete nám sdělit země, kam vyvážíte vaše výrobky?

Dodáváme do všech bývalých socialistických států, do států Ruské federace, na Ukrajinu, do Pobaltí, Polska, Rumunska, Bulharska, na Balkán, jižní státy máme také pokryty velmi dobře. Tento materiál používají i dvě arabské země, Kuvajt a Saudská Arábie, a státy Blízkého východu, což je Sýrie, Omán, Egypt a další… a pro ně jsme tady na veletrhu ISH ve Frankfurtu.

Připravujete nějaké větší investice do nových technologií?

Snažíme se využít evropských dotací pro rozvoj, kde máme požádáno o určité programy a jestli dotace dostaneme, budeme jen rádi, abychom mohli s konkurencí bojovat a rozšířit sortiment, neboť to je dost důležité. Konkurence je veliká a silná a je potřeba investovat nemalé finance do výrobního programu, abychom s ní drželi krok. Vždy po několika letech (5-7 let) se mění trendy ve vodařině a topenařině a z toho vyplývá nákup nových technologií za 100  000 mil. Kč, což máme také v programu na další 4 roky.

Děkujeme za rozhovor
Ing. Jaroslav Pospíšil

FV-Plast, a.s. -  Čelákovice, o.z.
Kozovazská 1049/3, 250 88 Čelákovice
tel.: 326 706 711, fax: 326 706 721
e-mail: fv-plast@fv-plast.cz, www.fv-plast.cz