Střecha svojí plochou představuje velkou část domu a tepelné ztráty přes ní představují 25 – 30 % z celkových tepelných ztrát. Zateplením šikmé střechy se výrazně sníží energetická náročnost celé budovy. Pokud tedy stavíte či rekonstruujete svůj dům a máte šikmou střechu, je nový materiál firmy KNAUF INSULATION s označením UNIFIT správnou volbou právě pro Vás.

Jaké jsou možnosti zateplení šikmé střechy?

Zateplení šikmých střech je možné realizovat v několika variantách - nad krokvemi, mezi krokvemi a pod krokvemi, nebo jejich kombinací. Vzhledem k dnešním zvýšeným tepelně-technickým požadavkům už nestačí izolaci vložit jen mezi krokve. Dnes je nutné izolaci aplikovat minimálně ve dvou vrstvách – mezi krokve a pod krokve nebo mezi krokve a nad krokve. Jako příklad možných řešení viz obrázek níže:

Jak probíhá aplikace izolace UNIFIT 035?

TI 135 U (Unifit 035) je vyroben z minerálních skelných vláken a je určen převážně k užití v interiéru. Jak již bylo řečeno, doporučuje se pro aplikaci do šikmých střech. Dobře se aplikuje mezi jednotlivé krokve střešního krovu. Z vnější strany je nutno použít difúzní ochranou folii, která zabraňuje vniknutí případného kondenzátu dovnitř a dovoluje výrobku odvádět případný odpařený kondenzát. Ze strany interiéru musí být materiál opatřen parotěsnou zábranou, která zamezuje vniknutí interiérové vlhkosti dovnitř izolačního materiálu. Vnitřní obklad v místnosti pak může být buď sádrokarton, dřevěný obklad nebo jiný materiál vhodný a určený do těchto prostor.

Proč zvolit právě materiál UNIFIT? Jaké jsou jeho hlavní výhody?

V prvé řadě je nutné říci, že je to ekologická izolace s tzv. ECOSE® Technology, která minimálně práší, je bez zápachu, je příjemná na dotyk - nekouše. Dále má výborné tepelně-izolační a akustické vlastnosti, λD od 0,032 [W/m.K] a velmi dobrou požární odolnost – třída reakce na oheň A1. Nadstandardní tuhost materiálu usnadňuje aplikaci, velmi dobře si drží svůj tvar a speciální značení „- - - -“ umožňuje snadné řezání. Výrobek je balen a komprimován v rolích. Ochranný obal je označen logem výrobce a výrobním štítkem, který specifikuje technické vlastnosti výrobku a doporučený způsob jeho aplikace.

www.knaufinsulation.cz, www.mpl.cz