O jejich jedinečnosti svědčí mnoho odlišností od ostatních podobných výrobků. Navzdory všude zmiňované ekonomické krizi je stále mnoho investorů, kteří očekávají od svého nově budovaného nebo rekonstruovaného objektu i architektonickou hodnotu.

Kazety jsou dodávány v takřka libovolných velikostech, čímž není nutno přizpůsobovat fasádu a otvory kazetám. Volnou ruku mají architekti i při volbě odstínu. Na výběr jsou dvě povrchové úpravy - PVDF 25 µm se čtyřmi základními odstíny nebo práškové lakování 60 µm, kde lze zvolit jakýkoli odstín dle kódu RAL či NCS. Součástí systému jsou i rohové kazety, standardní i netradiční lemovací profily, speciální šikmé kazety do štítů atd., to vše je navrženo s maximální pečlivostí a citem, dodávající fasádě elegantní vzhled. Fasádní systémy Lindab jsou vhodné pro realizaci průmyslových a obchodních center a své místo mají i v občanské výstavbě.
Kazety jsou vyrobeny z vysoce kvalitní švédské oceli tl. 1 mm. Montáž se provádí na ocelové latě pomocí samořezných šroubů s roztečí 600 mm. Jedná se o skryté kotvení, kdy jsou šrouby zakryty další kazetou. Každá kazeta je opatřena vlastním identifikačním číslem, což výrazně usnadňuje montáž kazet na fasádu dle kladečských plánů. Pro přípravu montážní dokumentace vyvinula společnost Lindab unikátní software, který umožňuje rychlý a přesný návrh opláštění. Díky tomu lze již od prvotního zpracování poskytnout architektovi a investorovi velmi přesnou představu o finálním vzhledu fasády a ceně.
- Součástí zpracované nabídky je i 3D model fasády.
- Výběr libovolné velikosti a odstínu fasády.
- Po odsouhlasení návrhu software zpracuje kompletní výpis materiálu včetně všech doplňků, jako jsou ocelové latě, lemovací profily, spojovací materiál.
- Rychlost montáže pláště včetně nosného roštu a lemovacích profilů je 1 m2 / 0,5 h. Uvažováno pro montážní četu 3 pracovníků.
- Na jednom kamionu s návěsem lze odvézt 800 - 1200 m2 fasády včetně nosného roštu a doplňků.

Opláštění fasádními kazetami Lindab - autosalon v Temešváru
Pro skladové prostory je obvykle použit trapézový nebo vlnitý plech, pro obchodní prostory společnost Lindab doporučuje použít fasádní kazety s viditelným nebo skrytým kotvením na exteriéru a sádrokartonem v interiéru. Samostatným druhem staveb jsou autosalony, kde je často nutné citlivě spojit obchodní prostory s vysokými estetickými nároky, s technickým a skladovacím zázemím, u kterého převažují funkční a užitné požadavky. Toho lze dosáhnout kombinací odlišných fasádních profilů v interiéru a zejména exteriéru.
V  roce 2009 dodával koncern Lindab ocelové montované budovy pro společnost MAN do nově budovaného obchodního a servisního centra v Temešváru. Kompletní dodávku včetně projektové a výrobní dokumentace zajišťovala společnost Lindab-Astron, dodávku pro realizací fasády administrativní a obchodní části měla na starosti společnost Lindab Profil s.r.o.

Společnost Lindab
dodává na trh výrobky z oceli již více jak 50 let. Součástí mezinárodního koncernu jsou výrobní závody po celé Evropě, které se vzájemně doplňují. Široké portfolio produktů je základem pro vývoj stavebních systémů a kompletních řešení v oblastech jako jsou střešní a stěnové systémy, výroba ocelových montovaných budov, vzduchotechnika a další.


Lindab, s.r.o.
Na Hůrce 2, 161 00 Praha 6 - Ruzyně, tel. 233 107 200
fax: 233 107 250, e-mail: josef.bores@lindab.cz, www.lindabstrechy.cz www.lindab.cz