Wienerberger nabízí několik služeb včetně té úplně prvotní – kalkulace stavebního materiálu značky Porotherm, Terca a spotřeby střešní krytiny a doplňků značky Tondach. Dům podle svých představ si může kdokoliv navrhnout na webových stránkách konfigurátoru domu už za 5 minut. Kromě vizualizace se investoři dozví odhad nákladů na stavbu domu, ať už se rozhodnou pro stavbu svépomocí nebo na klíč.

Nejdůležitější služba pro investory je technické poradenství a podklady od týmu KAMP (Key Account Manager Projectant) pro jeho projektanta. To zajistí, že dům bude správně naprojektovaný s individuálně navrženými materiály v ideálně typových detailech. S námi má zákazník jistotu, že se má vždy na koho obrátit a získá materiály vysoké kvality z české výroby. Pro výběr správného materiálu mohou investoři využít bohatou nabídku digitálních podkladů dostupných na webu WIP zóna. K dispozici je zde široká nabídka podkladů pro provádění návrhů v 2D i 3D, konstrukční detaily, 3D objekty a povrchové textury produktů Tondach, Semmelrock a Terca ve velmi vysokém rozlišení, což napomáhá projektantům k přesnému vykreslení budoucích staveb a jejich návrhů. V případě, že si investor stále není jistý materiálem nebo odstínem, má možnost objednat si vzorek produktu zdarma.

Při objednání zdiva je samozřejmostí doprava zdarma na místo stavby a odpovídající množství vhodného pojiva, například zdicí pěna stojí samostatně okolo 1 000 korun. Na průměrný rodinný dům se jich vypotřebuje zhruba 30, to je dohromady 30 000 korun k dobru, které určitě každý stavebník ocení.

Po celou dobu hrubé stavby může také investor libovolně využívat zákaznickou podporu a směřovat své dotazy na regionální odborníky nebo centrálu. Dále nabízíme novou službu – pomoc s vyřízením dotace „Oprav dům po babičce“. Pokud si nebudete vědět rady se získáním příspěvků, tak je tu náš proškolený tým a unikátní digitální dotační kalkulačka dostupná na webu společnosti Wienerberger, která slouží pro výpočet maximální výše dotace.

Kromě služeb, které jsou zdarma, lze využít i ty s malým příplatkem. Velmi oblíbenou službou je „Pomoc se založením zdiva,“ součástí které je: 5 hodin aktivní činnosti našeho stavebního technika přímo na stavbě, kompletní založení stavby včetně nosného zdiva až do 150 m². K dispozici mají odborníci veškeré profesionální vybavení. Za několik hodin práce mají stavebníci první řadu celého domu a stavební technici je i zaškolí a vysvětlí další postupy, aby zvládli celou stavbu svépomocí. Za tuto službu se platí 6 050 Kč včetně DPH.

Pokud bych měl seřadit nejoblíbenější služby našich zákazníků, pořadí je následující:

1.    V přípravné fázi projektu jistě každý ocení kalkulaci do poslední cihly zdarma
2.    Pomoc se založením první řady zdiva
3.    Zaslání vzorků materiálu Tondach a Terca na vyžádání
4.    A v neposlední řadě technickou podporu po celou dobu hrubé stavby (telefonicky nebo přes e-mail)