Proběhne například první evropská ukázka Concept-X 2.0, tedy řešení pro dálkové (autonomní) ovládání stavebních strojů, od něhož si společnost Develon hodně slibuje, a mezi hlavní taháky bude patřit špičkový autonomní dozer DD100-CX a autonomní pásové rypadlo DX225-CX.

Expozice Develon bude tvořena dvěma sekcemi s celkovou plochou 2024 m², přičemž poprvé bude ve venkovní části veletrhu Intermat zkombinována statické výstava s předváděcí (demo) sekcí. Společnost Develon bude na veletrhu vystavovat následující produkty:

STATICKÁ SEKCE                                                                  PŘEDVÁDĚCÍ SEKCE
Kompaktní pásový nakladač DTL35-7                                        Kloubový sklápěč DA30-7Kompaktní dozer DD130-7                                                       Kolové mini rypadlo DX100WR-7Kompaktní kolový nakladač DL80TL-7                                       Kolový nakladač DL420CVT-7Mini rypadla DX10Z-7 / DX17Z-7 / DX27Z-7 / DX85R-7              Bezkabinový dozer s CONCEPT-X 2.0DX20ZE / 14W-EREV / DL250-FCEV s nulovými emisemi          Bezkabinové rypadlo s CONCEPT-X 2.0Manipulátor s materiálem (překládkové rypadlo) DX230WMH-7Pásové rypadlo DX530LC-7K

Koncept stánku bude založen na čtyřech pilířích – Snižování emisí uhlíku (Carbon Reduction), Přechod na zelené technologie (Going Green), Kompaktnost (Compact) a Inovace (Innovation) a převážně zaměřen na nové inovativní stroje a technologie, které podporují snižování emisí uhlíku a větší míru udržitelnosti při řešení světové klimatické krize.

Snižování emisí uhlíkuNa stánku společnosti Develon na veletrhu Intermat se představí nová řešení pro snižování emisí uhlíku ve stavebnictví, a to jak technologie se sníženými emisemi, tak technologie s nulovými emisemi.

DX530LC-7 Crawler Excavator


Řešení s nulovými emisemi (Oblast budoucích energií)

Mini rypadlo DX20ZE, které si na veletrhu Intermat odbude svou premiéru, je první sériově vyráběné rypadlo s elektrickým pohonem od společností Develon. Toto 2tunové rypadlo kombinuje nízkou hlučnost a nulové emise s funkcemi a vylepšeními výkonu, které jsou k vidění u mini rypadel nové generace řady DX-7.

Vedle DX20ZE bude na veletrhu Intermat představen koncept elektrického vozidla 14W-EREV, nejpokročilejší a nejmodernější stroj svého druhu. Toto elektrické kolové rypadlo využívá systém regeneračního pohonu (eDrive), pokročilý systém otáčení (eSwing) a systémy eWorking pro zajištění maximální efektivity s nulovými emisemi.

Oblast budoucích energií v rámci expozice doplní DL250-FCEV (elektrické vozidlo na palivové články), které se vyznačuje všestrannou konstrukcí na jediné platformě umožňující osadit jej pohonnou jednotkou s palivovými články na vodík, ale také s možností přeměny na BEV (elektrické vozidlo na baterie) po nainstalování sady baterií.

Řešení se sníženými emisemi
Develon také předvede řadu řešení se sníženými emisemi založených na technologiích pro úsporu paliva a využití biopaliv, jako jsou HVO a GTL.

Co se týká technologií pro úsporu paliva, v demo sekci na veletrhu Intermat proběhne první ukázka bezkabinového dozeru DD100-CX s řešením Concept-X 2.0 a bezkabinového pásového rypadla DX225-CX společnosti. Dalším systémem pro úsporu paliva prezentovaným na veletrhu Intermat bude 3D ovládání, které se používá k obsluze rypadla a dozeru s Concept-X 2.0 a u dozeru DD130-7 a mini rypadla DX85R-7.

Výrazných úspor paliva lze dosáhnout díky převodovce CVT u modelu kolového nakladače Develon DL420CVT-7, který si bude možné prohlédnout v předváděcí oblasti stánku a bude vybavený unikátním bezpečnostním systémem „Transparent Bucket“, jenž se na veletrhu Intermat představí rovněž poprvé. Transparent Bucket je prvním bezpečnostním systémem svého druhu, který přináší řešení, jak zabránit nebezpečí mrtvých úhlů před lopatami kolových nakladačů.

DX20ZE

Další funkcí pro úsporu paliva nabízenou společností Develon je hydraulický systém Virtual Bleed Off (VBO) (D-ECOPOWER), který bude k vidění na nejnovější verzi 53tunového pásového rypadla DX530LC-7K v rámci statické expozice.

Dalším řešením pro úsporu paliva vystavovaným na veletrhu Intermat bude technologie Full Electric Hydraulic (FEH), která je podobná systému VBO D-ECOPOWER a v podstatě jde o systém VBO bez vedení pilotního tlaku. Systém FEH bude na veletrhu Intermat nainstalován na bezkabinovém rypadle s Concept-X 2.0.

Přechod na zelené technologie
Pilíř Přechodu na zelené technologie, který bude jedním z hlavních témat expozice Develon na veletrhu Intermat, staví společnost Develon do role partnera zákazníků, kteří chtějí v tomto oboru jít „zelenou“ cestou.

Nově jsou zaváděny identifikační štítky na strojích, které poskytují jasné informace o jejich ekologických specifikacích [jako je kompatibilita s HVO (Zelená nafta); Plněno bioolejem atd.]. Patří sem také kontrola kontaminace prováděná společností Develon u biologického/organického oleje dodávaného z montážní linky.

Pod hlavičkou Přechodu na zelené technologie bude na stánku společnosti Develon předváděna kompatibilita strojního zařízení společnosti pro použití s naftou HVO a Gas To Liquid (GTL).

Kompaktnost
Velká plocha sekce statické expozice bude věnována nové řadě kompaktních strojů Develon, z nichž velká část bude na veletrhu Intermat představena vůbec poprvé. Mezi ně bude patřit nový stroj DTL35-7, první model kompaktního pásového nakladače společnosti. DTL35-7 se může pochlubit pozoruhodnými funkcemi, kterými vyniká nad konkurencí. Návštěvníci také poprvé uvidí nový model dozeru DD130-7, který nabízí širokou škálu funkcí zajišťujících produktivní řešení jemného srovnávání v rámci projektů rezidenční a lehké komerční výstavby.

Nová mini rypadla společnosti Develon uváděná na veletrhu Intermat poprvé zahrnují modely DX10Z-7 o hmotnosti 1,16 tuny, DX17Z-7 o hmotnosti 1,85 tuny, DX27Z-7 o hmotnosti 2,8 tuny a DX85R-7 o hmotnosti 8 tun. Všechny nové modely nabízejí vyšší výkon, optimální stabilitu, větší všestrannost, lepší komfort obsluhy, ovladatelnost, odolnost, snadnou údržbu a servis.

Concept-X 2.0 Cabless Excavator


Dalším kompaktním strojem od společnosti Develon na veletrhu Intermat bude kolové mini rypadlo DX100WR-7 o hmotnosti 10,7 tuny, opět poprvé vystavené na veletrhu v předváděcí oblasti stánku a vybavené naklápěcím rotátorem.

Expozice kompaktních zařízení společnosti Develon bude zahrnovat také kompaktní kolový nakladač DL80TL-7, který se představí na veletrhu Intermat poprvé a patří do řady kompaktních kolových nakladačů čítající pět modelů o hmotnosti 3,5 až 5 tun.

Inovace
Téma Inovace je spjato s novými řadami strojů poháněných elektřinou a vodíkem, konkrétně strojů DX20ZE, DL250-FCEV a 14W-EREV, a s inovativním systémem Transparent Bucket. Spadají sem také digitální technologie, které si bude možné prohlédnout na obrazovkách a monitorech v hlavní budově na stánku, jako je Develon Smart Quarry, digitální platforma Develon DXP a systémy Develon Fleet Management.

Smart Quarry Solution integruje všechny obchodní procesy spojené s provozováním lomu, od přijímání objednávek, přes prodej s využitím ICT technologie, až po správu místa a zvyšování produktivity s vynaložením minimálních nákladů a času.

Develon bude také propagovat nejnovější verzi nejmodernějšího bezdrátového systému monitorování vozového parku Develon Fleet Management, který je speciálně navržený pro stroje Develon. Tento telematický systém poskytuje komplexní informace o výkonu stroje v duálním režimu (satelit, mobilní síť) a nabízí webové řešení pro správu vozového parku a majetku, které je velmi užitečné pro řízení výkonu, zabezpečení strojů a podporu preventivní údržby.

Pro více informací o stavebních strojích DEVELON navštivte https://eu.develon-ce.com/en/ nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.