...ovládání a monitoringu prostřednictvím servisního a zákaznického portálu a s aktualizacemi stejně jako u chytrého telefonu.

Udržitelnost i ­nejmodernější digitální funkce jsou přínosem při řešení mobility a EOX toto poskytuje přímo architektům, majitelům a přepravovaným osobám v menších a středních obytných budovách, které jsou základním prvkem neustále se rozšiřující městské krajiny. Díky cloudové infrastruktuře (Mi­crosoft) a výpočtům (­NVIDIA) má systém EOX zabudovanou schopnost vyvíjet se podle potřeb zákazníků. Všechny ­komponenty potřebné pro digitální rozšíření jsou již od prvního dne součástí konfigurace, což minimalizuje počet servisních návštěv nutných pro budoucí vylepšení.Systém umožňuje, podobně jako u sdílených jízdních kol a elektrických skútrů, připojení uživatelů pomocí svého mobilního zařízení, přivolání si nejbližší volné kabiny a možnost využití dynamického obsahu na vestavěné multimediální obrazovce v kabině. Systém EOX umožňuje lepší provozuschopnost v důsledku inteligentních funkcí údržby.

Udržitelnost z hlediska životního prostředí
EOX je vybaven pásovou technologií s nízkou spotřebou a optimalizovanými funkcemi pro úsporu energie, jako je ekologický režim, který se učí a přizpůsobuje dopravním vzorcům, a regenerativním pohonem, který dodává energii zpět do budovy. Nižší hmotnost a spotřeba pak přispívají k menší uhlíkové stopě a k průměrnému snížení emisí CO2 o více než 10 %. Při provozu výtahu je spotřeba energie nižší až o 28 %. Díky tomu jsou naše výtahy ve třídě energetické účinnosti A!Výtahy EOX se vyrábějí v evropských továrnách společnosti TK Elevator, které využívají 100 % obnovitelné elektrické energie. Panel na zákaznickém portálu poskytuje zákazníkům naprostou transparentnost o spotřebě energie výtahu a úsporách na denní, měsíční a roční bázi.

Přirozeně digitální
U EOX není digitální technologie doplňkem, ale standardem. Každý výtah je vybaven komplexní sadou digitálních funkcí a přístupem k pokročilým možnostem na jedno kliknutí prostřednictvím zákaznického portálu.


Standardní funkce: - Aktualizace softwaru přes internet- Možnost vzdálené aktivace doplňkových funkcí- AGILE Mobile, pro přivolání kabiny výtahu z chytrého telefonu- Multimediální obrazovka- Digitální tísňový systém umožňuje budoucí zavedení videokomunikace a chatu- Optický senzor v kabině pro zvýšení bezpečnosti přepravovaných osob a akcelerometr pro sledování pohybu kabiny a dveří, aby se předešlo poruchám- Zobrazení výkonu a stavu výtahu v reálném čase- Nastavení poruchových hlášení a kritických výstrah pro správce budov.

Pokročilé možnosti:
- Monitorování a ovládání výtahů – omezení přístupu do určitých pater z provozních důvodů a v případě prováděných stavebních nebo renovačních prací
- Propojení rozhraní pro programování aplikací (API) s dalšími aplikacemi, například se stávajícím softwarem pro správu budov
- Kompletní nabídka služeb inteligentní a prediktivní údržby společnosti TK Elevatorn
- Možnosti vzdálených servisních zásahů
- Přizpůsobení vizuálu a multimediální obrazovky.

K dispozici je už nyní
Od dnešního dne je EOX k dispozici zákazníkům v České republice! Vylepšené procesy od objednávky k dodávce v evropských závodech společnosti TK Elevator umožní odeslat zákazníkem potvrzenou konfiguraci výtahu přímo do výroby prostřednictvím bezdotykového objednávkového systému. Výsledkem optimalizovaných procesů balení a předmontáže je také až 50% zkrácení doby potřebné k dodání a instalaci výtahu EOX ve srovnání s předchozí nabídkou v tomto segmentu.

* Všechna srovnání týkající se snížení spotřeby energie a hmotnosti jsou provedena ve srovnání s předchozí standardní konfigurací výtahů TK Elevator ve stejném segmentu. 
** Snížení uhlíkové stopy se vztahuje na ztělesněný uhlík.