Cílem soutěže ČEEP, která se konala již po devatenácté, je mj. zvýšení energetické účinnosti, podpora INICIATIVY PRŮMYSL 4.0, SMART CITY, zvýšení konkurenceschopnosti a rozvoje průmyslu ČR, zlepšení životního prostředí ve městech, obcích a aglomeracích ČR a v neposlední řadě podpora zájmu o studium technických oborů na univerzitách. Vypisovateli jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

„Za jedinečný vzdělávací projekt pro budoucí stavební profesionály,“ znělo zdůvodnění poroty ČEEP při předávání titulu v kategorii Informační a komunikační technologie. Oceněná interaktivní příručka STAWEBNICE je určena především studentům a učitelům středních průmyslových škol a středních odborných učilišť stavebních, ale je dostupná i pro všechny zájemce o stavební obor. V aplikaci jsou zpracované kapitoly s tématikou stavebnictví, základní testy k jednotlivým kapitolám, edukační videa a v neposlední řadě 3D model nulového domu. Učitelé poté mají možnost přes systém pro učitele do aplikace vytvářet vlastní obsah a testy, které rychle ověří znalosti studentů. Vzhledem ke změnám v rámcových vzdělávacích programech (RVP) došlo loni k rozšíření příručky o kapitoly věnované metodě BIM.

Informace o projektu STAWEBNICE naleznete na www.stawebnice.online, kde je aplikace dostupná zdarma ve verzi pro PC, Android nebo iOS. Vkládat vlastní obsah a testy do aplikace lze prostřednictvím systému pro učitele na https://ucitel.stawebnice.online. Online verzi interaktivní příručky Stawebnice naleznete na www.stawebnice.online/aplikace.