Při podomítkové montáži žaluzií je potřeba myslet na to, že samotné venkovní žaluzie i vodicí profily musí být pod omítku umístěny tak, aby jejich instalace nezpůsobila tepelné mosty nebo jinak nenarušila fasádu a izolaci. NEVA pro tento typ montáže již dříve vyvinula ISO-KASTL, podomítkovou schránku pro předkokenní žaluzie, a nově ISO-PANEL pro boční vedení žaluzií.

Při vývoji ISO-PANELu v NEVĚ zvolili jako testovací materiál PET granulát, který se v praxi hned osvědčil.

Výborné izolační vlastnosti a lehká manipulace na stavbě

Jedním z důvodů, proč NEVA k výrobě ISO-PANELU zvolila desku z PET granulátu, jsou její výborné izolační vlastnosti, které překonávají i purenit nebo XPS. Kromě toho deska spolehlivě odolává hnilobě, chemikáliím a plísním a je 100% odolná proti vodě a vlhkosti.

Montážníkům PET granulát usnadní také manipulaci na stavbě. Díky nižší hustotě mohou desku ořezat nožíkem, například pokud ji potřebují upravit kvůli parapetu. Při samotné montáži se ovšem nižší hustoty materiálu nemusí bát. I přesto, že je ISO-PANEL měkčí, zachovává si vysokou pevnost v tlaku.

Jedinou nevýhodou nižší hustoty materiálu je to, že v něm hůře drží některé šrouby. Tento nedostatek NEVA řeší tím, že k ISO-PANELU (v případě montáže pomocí držáků) dodá vruty a hmoždinky, které v panelu dobře drží.

Český výrobce venkovního stínění NEVA vypouští na trh výrobek ISO-PANEL vyrobený z recyklovaného materiálu s výbornými izolačními vlastnostmi.

Recyklovaný PET granulát znovu recyklujete

Stavební a demoliční odpady v ČR představují přibližně polovinu všech produkovaných odpadů vůbec. Většina z nich se dále využívá, například třídí, upravuje a potom opět využije ve výrobě, na stavbách či při úpravách terénu. Stejně je to i s ISO-PANELEM, který můžete znovu jednoduše recyklovat. Oproti ostatnímu plastovému odpadu ze stavby má tu výhodu, že ho můžete vyhodit do žluté popelnice na plast a nemusíte jezdit do sběrného dvora.

Standardní i atypické řešení

ISO-PANEL pro boční vedení žaluzií se stejně jako další produkty NEVY vyrábí ve standardní i atypické velikosti tak, aby se dal použít na jakékoliv stavbě.