- Nový MAN OptiView kamerový systém nahrazující zpětná zrcátka zlepšuje výhled pro řidiče a pomáhá předcházet nehodám
- Zákazníci si ho mohou vyzkoušet během testování s vozy TGX a TGL
- Tato novinka je k dispozici pro všechny řady TGL, TGM, TGS a TGX

MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o. uspořádá pro více než dvě stovky svých zákazníků Road Show nazvanou OptiView, která do Česka poprvé přiváží technologickou novinku – digitální kamerový systém OptiView.

Naživo v TGX a TGL
Road show postupně zavítá do tří největších dealerství sítě MAN Truck & Bus v Česku – do Čestlic (od 3. do 7.2.), Postřižína (8. až 10.2.) a do Rousínova (17. a 18.2.). Účastníci jsou kvůli dodržení všech protiepidemických opatření rozděleni do skupin po osmi lidech. Každou skupinu nejprve čeká v rámci jejího dvouhodinového bloku krátká teoretická prezentace systému OptiView, ale i dalších technických inovací modelového roku 2022. Po ní následují demo jízdy. K dispozici jsou dva vozy – souprava složená ze „zlaťáka“, neboli tahače MAN TGX, a návěsu s posuvnou podlahou Langendorf (zapůjčila společnost HESTI Group) a distribuční MAN TGL. Výhody systému OptiView si každý má možnost vyzkoušet na silnici a dálnici i při manévrování v rámci areálu jednotlivých dealerství.

Účastníkům budou po celou dobu k dispozici jejich obchodní zástupci, techničtí i jízdní školitelé a také specialisté na digitalizaci a Aftersales.

 

MAN OptiView kamerový systém


Ocenění pro OptiView
OptiView, který se v nabídce všech modelových řad MAN TGL, TGM, TGS a TGX objevil v rámci nového modelového roku vloni v říjnu, obdržel na sklonku loňského roku prestižní Evropskou cenu za udržitelnost v oblasti dopravy 2022 v kategorii Asistenční systémy.

Systém OptiView nahrazuje soustavou pěti kamer všechna vnější zpětná zrcátka, obraz z nich se přenáší na dva displeje do kabiny a na média-displej na přístrojové desce. Tento asistenční systém prakticky eliminuje mrtvé úhly na straně řidiče i spolujezdce a garantuje větší vizuální komfort řidiče, a také více bezpečnosti ve složitých situacích během jízdy.