Letos bylo na získání ocenění podáno celkem 51 přihlášek: 22 na cenu za inovaci, 12 na cenu za bezpečnost a 17 na „zelenou“ cenu, třetí kategorii letošních ocenění Matexpo. Veletrh se konal v belgickém Kortrijku ve dnech 8.–12. září 2021.

Matexpo je mezinárodní veletrh konaný každé dva roky a představující stroje a zařízení pro stavebnictví, průmysl a životní prostředí. Jedná se o třetí největší veletrh svého druhu v Evropě s více než 40 000 návštěvníky.

Společnost Doosan Infracore představila jako první na světě „transparentní lžíci“ pro kolové nakladače, která řidičům umožňuje sledovat slepé úhly před lžicí stroje.


Využití inovací ke zvýšení bezpečnosti

Transparentní lžíce Doosan představuje plně integrovaný systém, který řidiči kolového nakladače umožňuje pomocí monitoru v kabině sledovat slepé úhly před lžicí stroje. Tento inovativní systém zaznamenává obraz před kolovým nakladačem pomocí horních a dolních předních kamer a s využitím metody zakřivené projekce zobrazuje v reálném čase sloučený obraz na monitoru v kabině.

Kvůli slepým úhlům, které způsobuje umístění lžíce na kolových nakladačích, byla oblast před stroji považována z bezpečnostního hlediska za velký problém. S novou funkcí transparentní lžíce Doosan však řidič může snadno kontrolovat slepé úhly před lžicí pomocí monitoru v kabině, což zvyšuje bezpečnost a pomáhá předcházet nehodám. Další výhodou systému transparentní lžíce je výrazné zvýšení efektivity práce díky tomu, že řidič má výhled dopředu při nakládce/vykládce nebo při přemisťování materiálů, jako je kamenivo, písek a zemina.

Společnost Doosan Infracore představila jako první na světě „transparentní lžíci“ pro kolové nakladače, která řidičům umožňuje sledovat slepé úhly před lžicí stroje.


Žádosti o patenty

Doosan Infracore je první společností na světě, která vyvinula a aplikovala funkci přední projekce s transparentní lžicí u stavebních strojů, přičemž v této souvislosti zažádala o patenty v Koreji, Severní Americe, Evropě a Číně.

Společnost Doosan vyvinula také další sofistikované a špičkové bezpečnostní systémy pro svůj sortiment strojů, mezi něž patří systém sledování okolí (AVM) umožňující sledovat okolí strojů a zadní výstražný systém využívající ultrazvukové senzory, které se oba setkaly s velmi příznivými reakcemi ze strany zákazníků.

 

Pro více informací o stavebních strojích Doosan navštivte www.doosanequipment.eu nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.