Přírodní linoleum má 150letou tradici a je první pružnou podlahovou krytinou, která kdy byla vyrobena. Marmoleum® je vyrobeno z přírodních, obnovitelných surovin, neobsahuje žádné přísady pro zlepšení vzhledu, je zdravotně nezávadné a CO2 neutrální.

V lednu 2019 Forbo představilo novou kolekci linolea Marmo­leum® Marbled. Tato kolekce nabízí široký výběr barev a vzorů s bohatým, příjemným a moderním vzhledem. Původní kolekce Marmoleum® Marbled byla rozšířena o dvě nové struktury SplashTerra. Řady ­Real, Fresco, ­Vivace byly ponechány, nicméně i v těchto řadách došlo ke změnám v barevnosti. 5 různých struktur v kolekci má svou vizuální jedinečnost, funkční a praktické výhody. Samotná kolekce Marmoleum® Marbled představuje kompletní paletu odstínů, která ukazuje možnost kombinace barev a struktur. Kolekce je vybudována v 8 barevných motivově sladěných skupinách, které zahrnují všech 5 mramorovaných řad ­Real, Fresco, Terra, Vivace a Splash. Celková kolekce obsahuje 90 barev a díky své škále jsou designy vhodné do mnoha kultur, segmentů a instalací. S tímto vyváženým barevným rozsahem je možné vytvářet kombinace v rámci samotné kolekce, ale také jinými vizuály linolea Marmoleum. Další kolekcí je ­Marmoleum® Linear, kam patří všechny dekory Striato, které byly rozšířeny o řadu Textura, kde jsou dekory materiálu ­Striato s embosováním. V kolekci jsou 2 odlišné typy embosování: Flow a Driftwood. Jde o lineární textury, odpovídající designu kolekce Striato. Oba designy jsou cíleně vytvořené a nemají v úmyslu kopírovat dřevo.
Kolekce Marmoleum® Solid, kterou společnost Forbo představila v březnu 2017, se stala velmi oblíbenou díky úspěšné řadě ­Concrete se stále populárnějšími dekory sady Walton, Piano a novými řadami Cocoa a Slate.

Všechny krytiny ­Marmoleum® mají dvouvrstvou povrchovou úpravu Topshield2, vytvrzenou UV zářením.

Kromě linolea společnost ­Forbo představila českému trhu kolekce homogenní vinylové krytiny Sphera®. Tuto kolekci tvoří tři individuální řady – Element, Energetic a Evolution a každá z nich má svůj vlastní charakter. Do této kolekce se též řadí nová podlaha Fabscrap, která přeměnou nepoužitého barevného granulátu vytváří vícebarevnou krytinu v pozoruhodných designových možnostech.

Marmoleum® Striato


Společnost MOUCAL podlahoviny s. r. o., která produkty z kolekce Marmoleum® na českém trhu nabízí, spolupracuje s řadou architektů, investorů, stavebních společností a kladečských firem. V posledních letech jsme dokončili několik zajímavých realizací jako například Obecní dům v Praze, Justiční palác v Praze, rekonstrukci Českého rozhlasu v Praze, Depozitář v Benátkách nad Jizerou, Restauraci Café Louve v Praze, Protonové centrum PTC na Bulovce – Praha, několik expozic v Národním zemědělském muzeu, dále řadu mateřských a základních škol, domovů pro seniory po celé republice. Je třeba zmínit také zakázky v posledním roce a to zejména nejrozsáhlejší realizaci nemocnici v Náchodě anebo menší, nicméně velice zajímavou pokládku v Muzeu Rudolfa Jelínka v Praze, kde jsme do plochy vsazovali velký obrazec vyřezaný vodním paprskem tzv. Aquajetem.

Je patrné, že si stále více zákazníků uvědomuje, že investice do kvality, kterou přírodní lino­leum Marmoleum® nabízí, se zcela jistě vyplatí. A to nejen proto, že tato podlahová krytina je ekologická, odolná opotřebení, hygienická, vhodná pro alergiky, ale zejména také proto, že nabízí obrovské množství barevných odstínů, které podtrhnou každý interiér a z kterých si vybere i ten nejnáročnější zákazník.

Marmoleum® je určeno pro náročné soukromé interiéry, nemocnice, školství, oblast komerčního využití, firemních prostorů, vybavení administrativních a nákupních center.