Mnohem méně obezřetní jsme však pokud jde o zajištění havárií způsobených nekontrolovanými úniky vody. K těm často dochází vlivem přetečení van, uvolnění přívodových hadic praček či myček na nádobí nebo při běžných poruchách rozvodů vodoinstalace.

Na fakt, že obrovské škody umí napáchat také samovolně unikající voda, jako by se v minulosti poněkud pozapomnělo. Nyní však již mohou být Vaše  obavy z prasklého vodovodního potrubí nebo vytržené přívodní hadice k myčce na nádobí minulostí. Je tomu tak díky společnosti REHAU, která vyvinula chytrý elektronický detektor úniků vody pro domácnosti s názvem RE.GUARD.


Co to je RE.GUARD a jak funguje?

RE.GUARD je chytré elektronické zařízení, které hlídá a sleduje hlavní přívod vody do bytu či domu. Řídící jednotka systému je naistalována na hlavním přívodním potrubí hned za vodoměrem a dokáže odhalit jakékoliv změny jinak běžného tlaku vody v rozvodném systému. Pro měření průtoku vody využívá přesnou ultrazvukovou technologii, která je optimalizovaná tak, aby minimalizovala tlakové ztráty. Zjištěné hodnoty jsou porovnány s dříve definovanými limity a spolehlivě detekují prasklé potrubí a úniky vody vlivem netěsností. Pokud dojde k tomu, že je zjištěn únik vody či netěsnost, hlavní přívod vody se okamžitě uzavře. Ihned je tak zamezeno škodám, které by se vlivem skryté poruchy dále prohlubovaly.

Chytrý elektronický detektor úniků vody pro domácnosti RE.GUARD od firmy REHAU


Bojíte se prát nebo mýt nádobí v myčce když nejste doma?

Obáváte se pustit Vaši pračku či myčku na nádobí, pokud jste právě na odchodu do práce? Se zařízením RE.GUARD můžete hodit své obavy za hlavu. RE.GUARD je vybaven systémem Z-Wave pro bezdrátovou komunikaci s velkým dosahem a bez problémů funguje uvnitř budov i v případě jeho umístění v suterénu. Prostřednictvím aplikace můžete zařízení snadno ovládat z pohodlí domova, ale i z chaty, či pokud jste na dovolené u moře. Díky možnosti provádět operace na samotném zařízení mohou být do systému integrována další vodní čidla RE.GUARD, která lze umístit na podlahu u potenciálních zdrojů úniků vody, jakými jsou myčky na nádobí, pračky nebo vany. Čidla komunikují s řídící jednotkou bezdrátově, takže v případě přetečení vody na podlahu bytu dojde k okamžitému uzavření hlavního přívodu vody.

Chytrý elektronický detektor úniků vody pro domácnosti RE.GUARD od firmy REHAU



RE.GUARD = větší jistota, vyšší bezpečnost, úspory vody a zamezení rozsáhlým škodám

A co říci závěrem? Elektronické zařízení RE.GUARD znamená výrazný pokrok v ochraně osob a majetku před škodami, které mohou zapříčinit dlouhodobé skryté úniky vody. Není třeba jistě dlouze dodávat, že havárie vody ve vyšších patrech bytů či budov mohou způsobit zkraty a poruchy na elektroinstalacích, které bývají častou příčinou požárů. Škody pak mohou být nedozírné. Navíc i dlouho unikající voda například při protékajícím WC nebo nedovřená baterie dětmi v koupelně sice nemusí způsobit materiální škody, nicméně zbytečně se tak mohou prodražit Vaše účty za vodné a stočné.

Neváhejte! Instalace zařízení RE.GUARD je velmi rychlá a jednoduchá. Pokud tedy chcete mít větší klid pro Vaši práci a na Vašich cestách, spojte se s odbornými poradci ve společnosti REHAU ČR. Rádi Vám poradí, kde zařízení RE.GUARD koupit a pomohou Vám i s jeho odbornou instalací.