Monoblok Aquarea Generace J zajistí pro domácnost přípravu teplé vody (TV) a dodávku tepla pro radiátory i podlahové vytápění. Zajistí rovněž chlazení, např. přes fan coil jednotky Aquarea Air. Nová řada tepelných čerpadel je vzhledem ke své kompaktnosti vhodná pro širokou škálu instalací, ať už jde o novostavby či rekonstrukce. Je schopna dosáhnout teploty vody na výstupu až 60 °C i při venkovní teplotě -10 °C. Nová Generace J poskytuje proti předchozí generaci až o 25 % vyšší výkon při vytápění a během chlazení dokonce až o 30 %.


Kompaktní venkovní jednotka šetří místo

Díky elegantní konstrukci v podobě monobloku zabírá čerpadlo minimum prostoru. Veškeré chladivo je uzavřeno v malé venkovní jednotce, takže do objektu je přivedeno pouze potrubí s topnou vodou. Monoblok Aquarea Generace J lze tedy snadno instalovat do míst s omezeným prostorem nebo jej využít při instalacích, které vyžadují esteticky příjemný a nenápadný design. Pro další úsporu místa lze monoblok instalovat v kombinaci s combo nádržemi, kombinující zásobník TV a vyrovnávací nádrž.


Efektivní technologie šetrná k životnímu prostředí

Panasonic klade důraz na udržitelnost, která je v popředí jeho inovací, a monoblok tak nabízí podstatné výhody pro koncového uživatele z hlediska dopadu na životní prostředí. Díky pokročilé technologii tepelných čerpadel vzduch / voda Panasonic je řada Aquarea mimořádně účinná a šetrná k životnímu prostředí i při venkovních teplotách až -20 °C.


Vzdálená kontrola vytápění a chlazení

Nový monoblok je také kompatibilní s řešením Aquarea Smart Cloud pro koncové uživatele. Tento řídicí systém umožňuje dálkově ovládat celou řadu funkcí vytápění a chlazení, včetně sledování spotřeby energie z hlediska možností energetických úspor a nákladů.

Kromě toho může být monoblok připojen ke službě Aquarea Service Cloud. Ta umožní technikům servisní společnosti vzdáleně přistupovat k topným a chladicím systémům svých zákazníků, nastavovat je a diagnostikovat případné poruchy na dálku. Díky tomu může servisní firma šetřit náklady svým klientů, protože vzdáleně spravuje čerpadlo tak, aby fungovalo maximálně efektivně a ekonomicky. A v případě poruchy má rovněž možnost přes Aquarea Service Cloud na dálku přesně zjistit, jaká část systému či díl potřebuje opravit.

Na českém trhu se tepelné čerpadlo monoblok Panasonic Aquarea Generace J začne nabízet od srpna 2020 ve výkonové řadě 5, 7 a 9 kW (jednofázové modely).