Poslední svou investici do utváření stále vyšší kvality společného domova nasměrovali do přestavby koupelny ve druhém nadzemním podlaží domu. Jak jsme se dozvěděli z našeho neformálního rozhovoru s majitelkou domu, paní Dášou, veškeré obklady i koupelnové vybavení si vybrala v koupelnovém studiu Elements. Na naši otázku: Proč?, odpověděla paní Dáša skutečně bez váhání, když řekla: „Rekonstrukci naší koupelny jsme s manželem dlouho společně plánovali. Sledujeme v televizi pořady o bydlení a měli jsme tudíž docela jasnou představu, jak by měla naše nová koupelna v budoucnu vypadat. Pro inspiraci jsme navštívili řadu koupelnových studií. Bylo mezi nimi i zlínské studio Elements.“

Zaujal Vás právě jejich sortiment?

Určitě ano. Hned při vstupu do studia jsme pocítili kvalitativní rozdíl a tento pocit v nás dále sílil i při výběru obkladů, dlažeb a dalšího koupelnového vybavení.

Jaká byla Vaše představa o nové koupelně?

Mám ráda světlé barvy. Navíc naše koupelna není příliš velká a já jsem chtěla, aby v ní bylo hodně světla a pozitivní energie“, vysvětluje paní Dáša a dále pokračuje: „Do koupelny jsem proto vybrala velkoformátové obklady ve světle béžové barvě s rustikálním povrchem RC bone Tanum o rozměru 30 x 90cm a dlažbu RC bone Tanum 60 x 60cm ve stejném odstínu. Musím říci, že realizace správnost našeho výběru obkladů a dlažeb jen potvrdila a zcela naplnila naše očekávání.

Hezké je i ostatní vybavení koupelny. Netradiční je kupříkladu použití černých koupelnových baterií a dalších doplňků v koupelně. I to byl Váš nápad?

Výběru baterií a doplňků do koupelny jsme věnovali skutečně velkou pozornost. V našich prvotních úvahách nebyly černé baterie v plánu. Nicméně při konzultacích s odbornou pracovnicí studia Elements jsme dospěli k názoru, že drobná přítomnost klasické černé barvy ve velkých světlých plochách obkladů stěn a předmětů sanitární keramiky koupelnu příjemně oživí a ozvláštní. Pro lepší představu nám pracovník studia vyhotovil grafický návrh koupelny, ve kterém již byly černé baterie od firmy Pan Zucchetti zakomponovány. Návrh vhodnost vytvoření jemného černého kontrastu v interiéru koupelny jen potvrdil a bylo rozhodnuto. Nakonec jsme v černé barvě zvolili i trubkový koupelnový radiátor a držák ručníků na zástěně sprchového koutu z transparentního skla.“

Nemohli jsme si nevšimnout dokonalého provedení koupelny. K tomu paní Dáša poznamenává…

Máte pravdu. Měli jsme velké štěstí na prováděcí firmu Pragconstruct s.r.o., která nám rekonstrukci koupelny provedla takříkajíc „Na klíč“. Přiznám se, že jsem se moc bála, aby krásné a poměrně nákladné vybavení koupelny, které jsme v Elements nakoupili, nebylo poškozeno nebo jinak dotčeno neodbornou montáží. Velmi dobře jsme si uvědomovali, že ani sebelepší obklady a dlažby, pokud nejsou správně zabudovány, nedokáží vytvořit krásnou a kompaktní koupelnu. Jsem moc ráda, že realizace naší koupelny se zhostila právě tato firma“.

Pana Josefa se ptáme, zda-li mu v nově rekonstruované koupelně nebude chybět vana?

Ten odpovídá s úsměvem: „Vůbec ne! Vanu jsme zde měli řadu let. Nicméně s přibývajícím věkem se pro nás vstup do vany stával spíše překážkou a tak jsme se rozhodli pro instalaci téměř bezbariérového sprchového koutu. Jeho základem je bílá sprchová vanička Feeling a zástěna z transparentního bezpečnostního skla. Volný vstup do sprchového koutu je velmi pohodlný a bezpečný, takže rozhodně ničeho nelitujeme, dodává pan Josef.

Výrazným designovým solitérem a oživením celé koupelny je bílé glazované umyvadlo ve tvaru slzy ze série Palomba Collection , které je upevněno na bílé umyvadlové desce. Koupelnovou intimitu dále podtrhuje velké prohnuté obdélníkové zrcadlo Glow LED s integrovaným bílým podsvícením.

A co říci závěrem? Manželé Dáša a Josef jsou ze své nové koupelny i služeb, které jim poskytlo studio Elements ve Zlíně nadšeni. Že jejich enthusiasmus v oblasti investic do zkrášlování jejich obydlí ani zdaleka nekončí nám při našem loučení potvrdil pan Josef, když nám ukazoval koupelnu v přízemí domu se slovy: „Je stále hezká, ale s tou nahoře se nedá srovnat“ a z jeho očí bylo znát, že již střádá další plány.

Ivo Románek

Poznámka autora: Koupelnová studia Elements najdete ve všech rozhodujících regionech České republiky.