Pro dokonalý živý vzhled budovy a delší životnost – eloxované plechy.
Eloxované plechy přinášejí dokonalý elegantní vzhled fasády.

Mohou být dodávány:
- V přírodním hliníku, nejlevnější provedení v Al, přirozené stárnutí a oxidace, přírodní povrch.
- V povlékaném – lakovaném hliníku, je možné provedení de facto jakékoli barvy, odstíny vyrobené na přání, matné až vysoce lesklé, broušený design, prismatické barvy měnící vzhled se změnou úhlu pohledu či dokonalé kopie designů dřeva, betonu či kamenů, pro užití tam, kde je to vhodné.
- V Eloxovaném – anodizovaném hliníku – v současnosti nejelegantnější forma tohoto typu opláštění budov s použitím Al, nejdelší garantovaná životnost, neměnný vzhled po desítky let.

Eloxování – anodizace je elektrolytický proces úpravy hliníkových plechů, přinášející delší životnost než plechy povlékané – lakované. Případné zbarvení se odehrává přímo v jádru plechu, ­není zde tedy riziko odlupování laku ani na hranách či ohybech, či změna barvy vlivem UV záření.

C-Wall – Mill Finish Natural (Friends Arena, Stockholm)



Výhody eloxování jako povrchové úpravy:
- Eloxovaný povrch je skutečně „antigraffiti“, lze omýt jakákoli následně nanášená barva bez napadení eloxovaného povrchu a to i bez nutnosti obnovovat tento povrch.
- Elegantní „sametový“ vzhled, volitelná intenzita lesku.
- Přírodní živý povrch, metalický vzhled měnící svůj vzhled při rozdílném úhlu pohledu.
- Na povrchu nezůstávají otisky prstů.
- Stabilní vzhled na desítky let.
- Špičková moderní technologie eloxování přináší možnost následného tvarování eloxovaných plechů (povrch X-Flex). Výhodou je zde jednotný vzhled i pro velké objekty, proces je kontinuální a přesně kontrolovatelný.
- Možnost řady barevných odstínů včetně vzhledu mědi, bronzových odstínů, zlatých odstínů, odstínů matných šedých (design titanzinku aj.) a řady dalších barev.
- Možnost i tradičního kusového eloxování.
- Povrchy: standard mill, lesklý, broušený, pískovaný, design kůže, satén, perforace.

Tloušťky 0,5–3 mm, šířka do 1500–2000 mm dle typu. Vhodný typ slitiny a anodizace lze zvolit dle designu projektu, velikost prvků, požadované barvy a typu povrchu (matný, lesklý. broušený...).

C-Bond – Mill Finish Gold 30 (Westluidense Poort, Holandsko)



Možnost kontinuálního pásového eloxování umožňuje výrobu fasádních prvků, jako např. vlnitých a trapézových profilů, kovových fasádních kazet, kompozitních panelů s plastovým či minerálním jádrem či celokovových kompozitních desek s jádrem z Al trapézového profilu.

Způsob řešení fasády, podhledu či obkladu nebo obkladu interierových prvků a ploch, zda kompozitní panely a jaké či zda lépe solidní Al-plechy a jaké, je třeba řešit podle situace v závislosti na formátech, požadovaném designu, barvy, místa užití a typu užití. Nutno vybrat typ a barvu eloxu a typ slitiny, případně typ kompozitního panelu. Konzultace (zdarma) případně vzorky vyžádejte u firmy Kovové profily spol. s r. o.