Nová řada začíná motory pro nejběžnější použití. PRO.TECline s průměrem 45 mm je vhodný pro většinu rolet a screenů s točivým momentem 10 Nm a 20 Nm. Se SLIM.TECline nabízí GEIGER také trubkový motor pro menší realizace s průměrem 35 mm a točivým momentem 6 nebo 10 Nm. Motory lze ovládat mechanicky. Připravují se další modely s elektronickými a rádiem řízenými koncovými spínači.

„Vyslyšeli jsme požadavek odvětví na spolehlivý, tichý, nákladově a energeticky efektivní pohon. S novou TECline nyní nabízíme specializovaným společnostem a výrobcům motorů vhodné řešení s širokou možností využití,“ vysvětluje Thomas Franke, obchodní a marketingový manažer Gerhard Geiger GmbH & Co. KG. Pohony TECline jsou kompatibilní s osvědčenými systémovými komponenty GEIGER, jako jsou ložiska, adaptéry atd. a umožňují bezpečnou a rychlou instalaci.

„Optimální souhra výzkumu a vývoje inovativních výrobních procesů a řízení kvality jsou základními kameny našeho úspěchu,“ řekl Franke. TECline je vyráběn pomocí speciálně navržených systémů a procesů, které jsou identické v německém sídle i v nové dceřiné společnosti ­GEIGER ­International v Asii. Audity a 100% závěrečná kontrola výrobků v Německu zajišťují vysoké standardy kvality a záruku značky GEIGER zákazníkům.

GEIGER je známý po celém světě jako partner zvláště tichých a odolných pohonů v oblasti zastínění, které se využívají pro zajištění soukromí nebo jako ochrana před sluncem.
GEIGER představuje nové trubkové motory pro výrobce oken
GEIGER představuje nové trubkové motory pro výrobce oken

„Smart Home je pro GEIGER samozřejmě důležitým tématem,“ vysvětluje Franke. Budeme pokračovat v rozvoji této oblasti a budeme otevřeni dalším partnerstvím. Ale jako specialisté na pohon chceme také nabídnout řešení, která nepotřebují inteligentní domácí systém. Na odloženém Fensterbau Frontale v Norimberku, jehož nové datum dosud nebylo stanoveno, představí GEIGER společně se SOLIDline nové motory PRO.TECline, SLIM.TECline,
­RESCUEline a další motory, mechanické pohony a systémové komponenty pod heslem „Modern Art by GEIGER“.

GEIGER je známý po celém světě jako partner zvláště tichých a odolných pohonů v oblasti zastínění, které se využívají pro zajištění soukromí nebo jako ochrana před sluncem. Společnost s více než 250 zaměstnanci byla založena v Bietigheim-Bissingen (Německo) a v roce 1952 vyrobila první žaluziovou převodovku. Vyvíjí a vyrábí řešení, která zlepšují život se sluncem – zejména pohodlí, energetickou účinnost a bezpečnost. Portfolio zahrnuje inovativní systémy s rádiem řízeným pohonem pro Smart Home a také elektrické a mechanické pohony pro vnější žaluzie, rolety, screeny, markýzy, pergoly a slunečníky. S více než 50 miliony pohonných systémů dodávaných do přibližně 70 zemí a přibližně 50% podílem na exportu je Gerhard Geiger GmbH & Co. KG skutečným globálním hráčem na trhu stínicí techniky.