„Zametač Trombia je v kombinaci s kolovým nakladačem DOOSAN DL300 moderním vybavením, které umožňuje úklid polétavého prachu dle kritérií EU normy PM2,5 a PM10,“ uvedl při předávání stroje Petr Matějka, produktový manažer společnosti GARNEA a. s.

Řízení emisí prachových částic je důležitým aspektem ochrany životního prostředí. Betonárka Gellner zvolila k úklidu polétavého prachu, který při jejím provozu vzniká, zametač Trombia od finské společnosti SNOWEK. „Trombia je zařízení vhodné pro úklid komunikací, parkovišť nebo pracovních ploch s pevným povrchem podle evropských norem PM2,5 a PM10. Ve srovnání se samochodnými zametači je cenově dostupnější a v kombinaci s kolovým nakladačem, jako je právě DOOSAN DL300, je práce rychlejší, a tedy i efektivnější,“ uvedl Jouni Kanniainen, zástupce společnosti SNOWEK, který se předání zařízení osobně zúčastnil.


Zároveň s předáním techniky proběhlo i zaškolení personálu, který bude zařízení obsluhovat. „Těší nás, že služby našeho dodavatele, společnosti GARNEA, jsou skutečně komplexní. DOOSAN DL300 i zametač Trombia jsou moderní zařízení s řadou inovací. Pro správné a efektivní využití schopností těchto strojů je informovaná a kvalitně proškolená obsluha nezbytností. GARNEA nám dodala nejen stroje, ale i profesionální trénink personálu,“ říká Jakub Denemarek, vedoucí Betonárky Gellner.