Letos bude FOR ARCH reagovat na situaci na trhu práce. První den veletrhu bude kontraktační, spolupráci přislíbily např. ČVUT v Praze, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) a mnohé odborné svazy a cechy. Navíc budou mít registrovaní odborníci vstup i parkovné zdarma a každý dostane seznam Technologických novinek na veletrhu.

Jelikož koncept Chytré město cílí na zvýšení kvality života ve městech, jeho součástí je i snižování spotřeby energií, chytré bydlení, eliminace zátěží životního prostředí, optimalizace dopravy a sdílení dat pro veřejné účely. Tedy zasahuje snad do každé nomenklaturní skupiny veletrhu. Je důkazem toho, jak se mění požadavky a podoba stavebnictví. Právě veletrh FOR ARCH je platformou, kde je možné trendy sledovat, kde se odborníci mohou zapojit a návštěvníci využít informace a nabídky. Jubilejní ročník FOR ARCHu přinese i informace, jak zabezpečit domácnost nebo jak pro bydlení získat dotace. Pro odborníky se bude první den veletrhu konat také odborná konference TECHNOLOGICKÉ FÓRUM, které se zúčastní také klíčoví představitelé vlády pro obor stavebnictví. Hlavními tématy budou digitalizace stavebnictví a rekodifikace stavebního práva. Více na: www.forarch.cz.

Energeticky úsporná řešení od ČEZ: Fotovoltaika s bateriemi, elektromobil nebo EPC projekty

Jak komplexně řešit energetické úspory ve vašem domě nebo jak zabránit úniku energií z budov? Návštěvníci FOR ARCH se seznámí například s fotovoltaikou na střechu s ukládáním do baterie nebo s energeticky úspornými řešeními pro budovy jako je Rudolfinum nebo Národní divadlo, realizovanými formou EPC projektů.